EKarta Premium daje zniżkę na basen - na stronach Miasta mamy cennik. Generalnie złotówka taniej. Niby mało ale po lilku wyjściach na basen mamy piwo gratis.
Rozmawiałem też z informatykiem w UM - na dziś mamy znizkę na baseny, znizkę na abonament parkingowy (miesięczy i dłuższy) oraz zniżkę na bilety okresowe.
Elektroniczna Portmonetka i Parkometry - Urząd Marszałkowski, który "pośredniczył" w finansowaniu Unijnemu stwierdził, że zakup Parkometrów podlega nie pod Społeczeństwo Informatyczne a pod Transport - i nie zgodził się na zakup parkometrów z tej puli pieniędzy, ale Miasto i tak ma kupić parkometry - tak więc będzie można płacić za parkowanie Kartą Mieszkańca.
Strona
www.sdk.umt.tarnow.pl na której będzie można samemu zarządzć Kartą ma ruszyć w ciągu dwóch tygodni. Cały projekt zasadniczo miał ruszyć we Wrześniu, ale postanowiono go uruchomić szybciej - więc dla tego nie ma pełnej funkcjonalności.
Bilety można "wgrać" na Kartę w UM lub ZKM (mają stanowisko) - znizka na bilet jest całkiem spora, zwłaszcza jak kupujemy droższe "wersja" Biletu - na kilka miesięcy czy na wiele linii. Kontrolerzy mają już czytniki i moga sprawdzać bilet "wgrany" na kartę.
Karta ma dwa "sloty" na bilety - oznacza to, że jak "poświęcimy" więcej pieniędzy to możemy "ominąć" ew. podwyżki, kupując bilet na następny okres i wgrywając go na drugi slot.
Ogólnie rozmawiałem jak Informatyk z Informatykiem

zero propagandy i PR - wychodzi na to, że projekt jest całkiem fajny, jak się rozwinie to moze być to fajny "kawałek plastiku" - miasto będzie chciało zachęcić przedsiębiorców by dawali jakieś bonusy.
Najbardziej mnie interesująca kwestia : Parkowanie ma być podobno jeszcze w tym roku dostępna. Parkometry i użycie Karty będzie bardzo fajne - sam wiele razy "latałem" i szukałem bankomatu bo nie miałem kasy na prakomat czy zakupem karty parkingowej.