Tak jak służbę zdrowiaRavir pisze:Dowód Osobisty zmieniasz za darmo
Karta Mieszkańca - ankieta.
Imlazy - opis ze stron Urzędu :
Karta Premium - przeznaczoną dla osób fizycznych na stałe zameldowanych w Tarnowie (Gminie Miasta Tarnowa),
Karta standard - przeznaczoną dla osób fizycznych zameldowanych poza Tarnowem oraz dla firm.
Wynika, że potrzebne jest stałe zameldowanie - choć może jeśli udowodnisz, że na stałe mieszkasz w Tarnowie - np. umowa najmu mieszkania - to otrzymasz Kartę Premium.
Karta Premium - przeznaczoną dla osób fizycznych na stałe zameldowanych w Tarnowie (Gminie Miasta Tarnowa),
Karta standard - przeznaczoną dla osób fizycznych zameldowanych poza Tarnowem oraz dla firm.
Wynika, że potrzebne jest stałe zameldowanie - choć może jeśli udowodnisz, że na stałe mieszkasz w Tarnowie - np. umowa najmu mieszkania - to otrzymasz Kartę Premium.
9000 ml A Rh-
Odświeżę temat i od razu zadam pytanie.
Jak ze strony www.tarnow.pl przejść na stronę, gdzie można poczytać o tym supernowoczesnym projekcie Karty Miejskiej?
Albo mam coś ze wzrokiem, albo informacje o niej są gdzieś głęboko zaszyte - a ponoć jest to projekt nowatorski, którym warto się chwalić.
Jak w wyszukiwarce na tarnow.pl wpiszę "karta miejska", to dostaje głównie linki do czatu z prezydentem, oraz parę innych. W jednym z nich jest link do strony "karty", ale chyba nie o to chodzi, żeby przebijać się przez wyszukiwarkę i różne dziwne strony. Dodatkowo trzeba wiedzieć co tam wpisać.
Jak ze strony www.tarnow.pl przejść na stronę, gdzie można poczytać o tym supernowoczesnym projekcie Karty Miejskiej?
Albo mam coś ze wzrokiem, albo informacje o niej są gdzieś głęboko zaszyte - a ponoć jest to projekt nowatorski, którym warto się chwalić.
Jak w wyszukiwarce na tarnow.pl wpiszę "karta miejska", to dostaje głównie linki do czatu z prezydentem, oraz parę innych. W jednym z nich jest link do strony "karty", ale chyba nie o to chodzi, żeby przebijać się przez wyszukiwarkę i różne dziwne strony. Dodatkowo trzeba wiedzieć co tam wpisać.
-
Dorota1975
- Rhetor
www.ekarta.umt.tarnow.pl
(czasami nie działa...)
ale to chyba nadal ściśle tajne
Początkiem maja na stronie głównej tarnow.pl miał się pojawić odnośnik, jakaś zakładka do informacji o TKM, przekierowanie na podany adres. Czyli równocześnie z informacjami o rozpoczęciu przyjmowania wniosków... No to minęło półtora miesiąca... 
(czasami nie działa...)
ale to chyba nadal ściśle tajne
-
Dorota1975
- Rhetor
O odnośniku mówiono mi początkiem maja, a dokładnie 10 maja. Zresztą sama o to zapytałam, bo w końcu te informacje, wnioski itd. powinny być do znalezienia od razu po wejściu na główną. Dopytywałam o to pod koniec maja... i nic. Odpowiedzi były dwie, w dodatku sprzeczne - że informatycy czasu nie mieli; że to jeszcze w fazie testów, więc poczekajmy.
Po wakacjach uczniowie na zajęciach z informatyki wypełnią wnioski i karty trafią do ludu
Po wakacjach uczniowie na zajęciach z informatyki wypełnią wnioski i karty trafią do ludu
-
Jakub Kwaśny
- Rhetor
- Kontakt:
Lubi to!Dorota1975 pisze:Po wakacjach uczniowie na zajęciach z informatyki wypełnią wnioski i karty trafią do ludu
Niestety taka jest nasza rzeczywistość. Na Komisji Rozwoju zapytałem o kartę mieszkańca. Niestety na moje pytania:
1. Czy będę mógł wniosek wysłać drogą elektroniczną, a karta przyjdzie mi do domu?
Odpowiedź: NIE
Komentarz: Nawet REGIOkarta wydana przez spółkę kolejową Przewozy Regionalne - przyszła mi dod domu, a wniosek wypełniłem w internecie.
2. Czy będę mógł kupić bilet miesięczny na komunikację miejską, za pomocą tabletu z tylnego siedzenia autobusu, tak bym zdążył go kupić zanim przejadę dwa przystanki?
Czytaj: Czy możliwe będzie zdalne doładowanie konta KM i możliwość zakupu biletu?
Odpowiedź: NIE, będzie Pan musiał zakupić sobie specjalny czytnik do KM, a e-portmonetkę doładować w UMT
Komentarz: Po co mi KM skoro bilet kupie sobie (niedługo także miesięczny - za pomocą MOBILetu?
Nasza KM to zwykła karta rabatowa w cenie złota albo nawet platyny. Przykre trochę
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
Jakub Kwaśny
- Rhetor
- Kontakt:
Załatwione.ad2222 pisze:Jakub Kwaśny, bardziej niż EKM przydała by się możliwość płacenia za parking miejski przez mobilet. Czy mógłbym prosić o oficjalne zapytanie do UMT w tej sprawie?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
czy jest możliwość aby karta miejska byłą w innej szacie graficznej niż proponowane np. tak jak w Warszawie .
http://legionisci.com/news/32570_Legijn ... ejska.html
http://legionisci.com/news/32570_Legijn ... ejska.html
EKarta Premium daje zniżkę na basen - na stronach Miasta mamy cennik. Generalnie złotówka taniej. Niby mało ale po lilku wyjściach na basen mamy piwo gratis.
Rozmawiałem też z informatykiem w UM - na dziś mamy znizkę na baseny, znizkę na abonament parkingowy (miesięczy i dłuższy) oraz zniżkę na bilety okresowe.
Elektroniczna Portmonetka i Parkometry - Urząd Marszałkowski, który "pośredniczył" w finansowaniu Unijnemu stwierdził, że zakup Parkometrów podlega nie pod Społeczeństwo Informatyczne a pod Transport - i nie zgodził się na zakup parkometrów z tej puli pieniędzy, ale Miasto i tak ma kupić parkometry - tak więc będzie można płacić za parkowanie Kartą Mieszkańca.
Strona www.sdk.umt.tarnow.pl na której będzie można samemu zarządzć Kartą ma ruszyć w ciągu dwóch tygodni. Cały projekt zasadniczo miał ruszyć we Wrześniu, ale postanowiono go uruchomić szybciej - więc dla tego nie ma pełnej funkcjonalności.
Bilety można "wgrać" na Kartę w UM lub ZKM (mają stanowisko) - znizka na bilet jest całkiem spora, zwłaszcza jak kupujemy droższe "wersja" Biletu - na kilka miesięcy czy na wiele linii. Kontrolerzy mają już czytniki i moga sprawdzać bilet "wgrany" na kartę.
Karta ma dwa "sloty" na bilety - oznacza to, że jak "poświęcimy" więcej pieniędzy to możemy "ominąć" ew. podwyżki, kupując bilet na następny okres i wgrywając go na drugi slot.
Ogólnie rozmawiałem jak Informatyk z Informatykiem
zero propagandy i PR - wychodzi na to, że projekt jest całkiem fajny, jak się rozwinie to moze być to fajny "kawałek plastiku" - miasto będzie chciało zachęcić przedsiębiorców by dawali jakieś bonusy.
Najbardziej mnie interesująca kwestia : Parkowanie ma być podobno jeszcze w tym roku dostępna. Parkometry i użycie Karty będzie bardzo fajne - sam wiele razy "latałem" i szukałem bankomatu bo nie miałem kasy na prakomat czy zakupem karty parkingowej.
Rozmawiałem też z informatykiem w UM - na dziś mamy znizkę na baseny, znizkę na abonament parkingowy (miesięczy i dłuższy) oraz zniżkę na bilety okresowe.
Elektroniczna Portmonetka i Parkometry - Urząd Marszałkowski, który "pośredniczył" w finansowaniu Unijnemu stwierdził, że zakup Parkometrów podlega nie pod Społeczeństwo Informatyczne a pod Transport - i nie zgodził się na zakup parkometrów z tej puli pieniędzy, ale Miasto i tak ma kupić parkometry - tak więc będzie można płacić za parkowanie Kartą Mieszkańca.
Strona www.sdk.umt.tarnow.pl na której będzie można samemu zarządzć Kartą ma ruszyć w ciągu dwóch tygodni. Cały projekt zasadniczo miał ruszyć we Wrześniu, ale postanowiono go uruchomić szybciej - więc dla tego nie ma pełnej funkcjonalności.
Bilety można "wgrać" na Kartę w UM lub ZKM (mają stanowisko) - znizka na bilet jest całkiem spora, zwłaszcza jak kupujemy droższe "wersja" Biletu - na kilka miesięcy czy na wiele linii. Kontrolerzy mają już czytniki i moga sprawdzać bilet "wgrany" na kartę.
Karta ma dwa "sloty" na bilety - oznacza to, że jak "poświęcimy" więcej pieniędzy to możemy "ominąć" ew. podwyżki, kupując bilet na następny okres i wgrywając go na drugi slot.
Ogólnie rozmawiałem jak Informatyk z Informatykiem
Najbardziej mnie interesująca kwestia : Parkowanie ma być podobno jeszcze w tym roku dostępna. Parkometry i użycie Karty będzie bardzo fajne - sam wiele razy "latałem" i szukałem bankomatu bo nie miałem kasy na prakomat czy zakupem karty parkingowej.
9000 ml A Rh-