Centrum Handlowe Gemini Park

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Mam rozumieć, że zaczną się teraz przeprowadzki z GT do GP? :) Obawiam się, że niektórzy fajni najemcy mogą w ogóle się zrazić i wyprowadzić się z naszego miasta bezpowrotnie. No ale cóż. Prawa rynku. Szkoda tylko, że Gemini nie jest na tyle duże, żeby mogło przyjąć np. H&M czy inne.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Tak, z pewnością. GP ma umowę z GT, że jak najemca chce się przenieść z Tarnovii do tej drugiej (i na odwrót), to puszczają go mimo umowy. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

gushman, teraz kończą się umowy dwuletnie pomiędzy GT a najemcami :P Tak, że to nie od GT zależy czy puszczą czy nie :P

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Dwuletnie umowy powiadasz... :) Skoro o takich piszesz, to pewnie wiesz, że takie w ogóle istnieją. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Stradie
Proedroj

Widzę, że nikt nie wyczuł ironii. No ale trudno się mówi. (Nawiązuję do dublujących się najemców).

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

Mocno śmiem wątpić w 2 letnie umowy galerii z najemcami. Absolutne minimum to 5 lat i myślę, że po tym okresie będziemy obserwować jakieś ruchy w komercjalizacji obu centrów handlowych.

P.S Prawdę mówiąc nie chciałbym widzieć pierwszego piętra GT za te pozostałe do końca umów 3 lata :)

P.S 1 Przy Reporterze i Mohito w Gemini Park pytajniki są zbędne, bo te dwa lokale na 100% otworzą się w najbliższym czasie.

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Post autor: zicc »

Na przeciwko KFC zaczęli robić salon Giacomo Conti, Reporter już jest obok Sphinxa (jeszcze nieczynny), Mango już działa

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Dzisiaj zaczął robić się Divers. Tuż koło Mango.

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Salon z modą męską Giacomo Conti na wprost KFC już działa, działa też nieopodal nowy sklep dziecinny Wyspa Skarbów

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Dziś rano zadziałał też Sferis.

Cały Tarnów na Facebooku

chemol
Obywatel

Post autor: chemol »

nie wnikając w to jakie sklepy otwierają, to ostro prą do przodu :-> w przeciwieństwie do jej konkurentki, gdzie znowu coś ubyło w ostatnim czasie...

Stradie
Proedroj

Ciekawe jak wpłynie na handel w mieście ta rozbudowa ECHO o ile kiedykolwiek ruszy. Jedno jest pewne. Cały handel przeniesie się w ten region miasta, który jest dobrze skomunikowany i ma wysokie zagęszczenie ludności.

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Dziś byłem w Gemini po południu. Licznik przy wjeździe pokazywał że są 4 wolne miejsca, a o ile dobrze pamiętam parking jest na 1050 aut. Licząc że w każdym przyjechało tylko 2 osoby to mamy ok.2000 klientów (nie licząc tych którzy przyczesali na piechotkę z okolicznych osiedli) chcących zostawić gdzieś szmalec. Nie wiem jak w Tarnovii ale jakoś nie wróżę im sukcesu w starciu z Gemini

Stradie
Proedroj

Potwierdzam. W Tarnovii owszem jest w weekendy większy ruch, ale nie tak jak w gemini! Jak dla mnie GT mogłoby nie być, byleby tylko Gemini miało poszerzoną ofertę o sklepy znajdujące się w GT oraz inne równie atrakcyjne. Inwestor mógł pomyśleć wcześniej o sukcesie jego centrum :P Myślę, że takie Gemini jak opisane wyżej spokojnie mogłoby konkurować z takimi obiektami jak Millenium Hall w Rzeszowie, czy ECHO w Kielcach. Oczywiście z wyłączeniem kina.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Stradie pisze:Jak dla mnie GT mogłoby nie być, byleby tylko Gemini miało poszerzoną ofertę o sklepy znajdujące się w GT oraz inne równie atrakcyjne.
Hehehehe. "Tylko"... :)

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ