gushman pisze:Faktycznie. Ale przy tych kasach nigdy nie ma kolejki.

Co to za problem najpierw podjechać po alkohol a później kontynuować zakupy. W Simply tak samo kupuje się mięso i wędliny i tam to dopiero trzeba sobie postać.

Po pierwsze są (bywają) kolejki.
Po drugie problem miałem kiedyś taki, że miałem do zrealizowania kupon na 50 zł, niestety - wartość alkoholu mniejsza niż 50, wartość reszty też. Kupon można wtedy zrealizować ale trzeba się ustawić z dwoma paragonami do trzeciej kolejki.
Po trzecie właśnie dzisiaj byłem w Tesco i osobna kasa alkoholowa jest jak najbardziej nadal czynna.
Cubaza pisze:Tak samo jest w Gemini Park ze schodami ruchomymi. Jakby się zatrzymały to ludzie nie wiedzieliby co robić, staliby i czekali aż pojadą.
Mnie na tych ruchomych chodnikach wkurza, że najczęściej są zastawione na całej szerokości.

Każdy, kto chce przejść szybciej musi przeciskać się pomiędzy stojącymi tam ludźmi. A wystarczy - jak to się robi w cywilizowanym świecie - stanąć sobie z prawej strony zostawiając niejako szybszy lewy pas wolny do przejścia.
Ravir pisze:A to świadczy o TĘPOCIE I byciu totalnym MATOŁEM - w Tesco mamy DOKŁADNIE, obrazkowo i dźwiękowo

wyjaśnione co robić.
Nie mogę zrozumieć JAk można sobie nie poradzić w kasie samoobsługowej - wszystko jest wyjaśnione i maszyna podpowiada.
Nie wszystko da się skasować na tych kasach bez interwencji obsługi: piwo, zgrzewki wody, płatność kuponami. Płatność kartą robię sam

Bywa też, że kasa wariuje.