A potem się dowiemy, że jednak przejazd "obwodnicą" jest płatny

A czy przypadkiem nie jest tak , że jak droga jest współfinansowana z funduszy UE, to przez 3 lata od otwarcia musi pozostać drogą bezplatną?Goscinny pisze:Mr Greenback, pobór opłat może być wprowadzony tylko jeśli wybudują wszystko w 100% - staje benzynowe, MOP'y, siatki, ekrany itd. - a to trochę jeszcze potrwa.
A potem się dowiemy, że jednak przejazd "obwodnicą" jest płatny
Nie dużo ??. 0,12*80=9,6 zł za 80 km ??. Przypominam, że kasa na autostradę jest z budżetu państwa, czyli z naszych podatków, chyba że coś się zmieniło, to przepraszam.Mr Greenback pisze:Do momentu zakończenia całej inwestycji na Kraków-Tarnów nie pobierają opłaty. Potem pewnie w przeciągu 3 mscy wprowadzą pobór. Podobno 12 groszy za km ma być. Nie dużo wg mnie.
Niewiele się zmieniło, ale istotne jest też, że autostrady ostatnio w Polsce budowane maja bardzo duże dofinansowanie z UE.trix pisze: Przypominam, że kasa na autostradę jest z budżetu państwa, czyli z naszych podatków, chyba że coś się zmieniło, to przepraszam.
Ale odległości między bramkami to będzie chyba z 60 km czyli koło 7,2 złtrix pisze:Nie dużo ??. 0,12*80=9,6 zł za 80 km ??. Przypominam, że kasa na autostradę jest z budżetu państwa, czyli z naszych podatków, chyba że coś się zmieniło, to przepraszam.Mr Greenback pisze:Do momentu zakończenia całej inwestycji na Kraków-Tarnów nie pobierają opłaty. Potem pewnie w przeciągu 3 mscy wprowadzą pobór. Podobno 12 groszy za km ma być. Nie dużo wg mnie.
Gdzie są planowane owe bramki? Będzie ich więcej niż dwie biorąc pod uwagę to, że jest tam kilka zjazdów?Lechu pisze:Ale odległości między bramkami to będzie chyba z 60 km czyli koło 7,2 zł
Jesli już, to przez 5 lat i nie bezpłatna, ale Państwo nie może na niej zarabiać - opłaty mają pokryć utrzymanie drogi.artur pisze:A czy przypadkiem nie jest tak , że jak droga jest współfinansowana z funduszy UE, to przez 3 lata od otwarcia musi pozostać drogą bezplatną?
aleście mnie rozbawili razem z Gościnnym.suraiw pisze:Na tych opłatach nie można zarabiać, bo UE pogrozi paluszkiem i nałoży karę.
Po części tak, większość jednak stanowią podatki niemców, holendrów czy belgów...trix pisze:Nie dużo ??. 0,12*80=9,6 zł za 80 km ??. Przypominam, że kasa na autostradę jest z budżetu państwa, czyli z naszych podatków, chyba że coś się zmieniło, to przepraszam.Mr Greenback pisze:Do momentu zakończenia całej inwestycji na Kraków-Tarnów nie pobierają opłaty. Potem pewnie w przeciągu 3 mscy wprowadzą pobór. Podobno 12 groszy za km ma być. Nie dużo wg mnie.