Autostrada A4
Problem blokowania prawego pasa dole Jana Pawła II nie zniknie wraz z postawieniem większego znaku kierunkowego, głównie przez wyjeżdżających z ul. Długiej i zajmujących prawy pas, gdyż lewy jest cały zajęty oraz dołączającej się do nich grupki cwaniaczków, którzy w tak długiej kolejce stać na pewno nie będą
Sprawdziłem jadąc z Krakowa. Można. W Bochni jest ograniczenie do 10 ton. Ambitnie zerkałem też w wsteczne lusterko i nie widziałem ograniczeń.nicniewiem pisze:Kato może Ty mi odpowiesz, albo ktoś inny może....
czy jadąc od Tarnowa można już zjechać do Bochni lub brzeska? czy prawdą jest, że w Szarowie można zjechać wyłącznie jadąc od strony Krakowa?
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
No ja też się z tymi zjazdami zastanawiałem, ale nie ma problemu. Wszystkie zjazdy są czynne w obie strony. Można zjechać w Wierzcho, Brzesku, Bochni, Szarowie jadąc z każdej strony. Ograniczenia do 50 są tylko chwilowe, nastraszyli trochę, z tymi ograniczeniami, ale wg. mnie jedzie się elegancko. Od Wierzcho do Bochni czyli tym odcinkiem spowolnionym jechałem 17 min. Widziałem jednego zabłąkanego Tira z Estonii, ale pewnie nie przyszło mu do głowy, że musi z autostrady zjechać:) Jak by ktoś jechał przypadkiem od Huty i wjeżdżał w Szarowie na Tarnów, to niech się nie sugeruje przekreślonym znakiem Rzeszów, bo można na Tarnów jechać. Nie wiem czemu tak zostawili.
w temacie okołoautostradowym - na Jana Pawła auta w kierunku "na Rzeszów" ok. 13.30 "stały" od pierwszego (tego bliżej Centrum) wjazdu na Zielone, przed chwilą dosłownie wracałem - sznureczek posuwających się w stronę ronda na Okrężnej już sporo dłuższy... - to co zaobserwowałem - większość rejestracji "nietutejszych";
od miasta w stronę wjazdu na A4 raczej czysto ....
od miasta w stronę wjazdu na A4 raczej czysto ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Na Jana Pawła, korek na całej długości osiedla ( od świateł przy Słonecznej aż do I- go wjazdu na osiedle Zielone ). Z mojej obserwacji wynika, że dla kierowców to raczej niespotykana sytuacja. Świadcza o tym przerwy między pojazdami. Jeżeli macie możliwość, to po 15 starajcie się trzymać od tej ulicy z daleka.
Ostatnio zmieniony 30-11-2012, 16:49 przez yoda, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale coś takiego umożliwiło by dojazd z Jana Pawła do centrum chociażby mieszkańcom, jak będzie tak jak teraz to szybciej z Zielonego na Słoneczna będzie przez Wojska Polskiego.hurricane pisze:Ciekawe czy UMT zlikwiduje na JPII tę czerwoną falę... Choć to nic nie da, bo wpompujemy korek na światła na Lwowskiej...
Problem będzie z karetkami - będzie im ciężko przejechać.
karetki to i tak będą się musiały zmagać z nieuniknionym permanentnym zatwardzeniem generowanym przez zwężenie pod wiaduktem i rondel 
z ciekawostek - zauważyłem większą ilość obcych blach na Marii Dąbrowskiej - czyżby jakaś nawigacja wpadła na genialny pomysł, że to krótsza trasa o 6 metrów i trza tamtędy?

z ciekawostek - zauważyłem większą ilość obcych blach na Marii Dąbrowskiej - czyżby jakaś nawigacja wpadła na genialny pomysł, że to krótsza trasa o 6 metrów i trza tamtędy?
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
ciężarówki się pojawią prędzej czy później i na pewno jeszcze przed zrobieniem autostrady na Dębicę i Rzeszów. to tylko kwestia determinacji i nacisków z Brzeska i (zwłaszcza) Bochni. Jak jeszcze posypie się (a posypie się i to bardzo szybko) most na Ostrowie to wtedy dzisiejsze niedogodności będziemy wspominać z rozrzewnieniem 

Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
-
- Metoikos
SZUKAMY 3 OSÓB. DOJAZD DO KRAKOWA I POWRÓT
WITAM
SZUKAM 3 OSÓB NA WSPÓLNY DOJAZD DO KRAKOWA ORAZ POWRÓT.
PRACA W GODZ 8-9 DO 16-17
POSZUKIWANE OSOBY W WŁASNYM SAMOCHODEM, TAK ABY NIE ZAJECHAĆ JEDNEGO AUTA :-).
PUNKT ZBIORCZY , NAJLEPIEJ W REJONIE SKLEPU KAUFLAND, CARREFOUR, TAK ABY WJECHAĆ NA A4 W KRZYŻU
KONTAKT: tarnow.krakow@gmail.com
SZUKAM 3 OSÓB NA WSPÓLNY DOJAZD DO KRAKOWA ORAZ POWRÓT.
PRACA W GODZ 8-9 DO 16-17
POSZUKIWANE OSOBY W WŁASNYM SAMOCHODEM, TAK ABY NIE ZAJECHAĆ JEDNEGO AUTA :-).
PUNKT ZBIORCZY , NAJLEPIEJ W REJONIE SKLEPU KAUFLAND, CARREFOUR, TAK ABY WJECHAĆ NA A4 W KRZYŻU
KONTAKT: tarnow.krakow@gmail.com