Jesteś pewien? czym innym? dojeżdżasz do skrzyżowania-skręcasz w lewo więc sygnalizujesz zamiar skrętu w lewo. Tu jest wytłumaczone
http://www.youtube.com/watch?v=Pt_Ri0Vl ... ture=share Widać co miasto to obyczaj i gdy kierowcy z innych miast się spotkają może okazać się to niebezpieczne. Osobiście gdy skręcam w lewo na rondzie to najpierw włączam lewy kierunkowskaz, a później prawy-wydaje mi się ze wiadome w którym momencie prawy

moim zdaniem tak najbezpieczniej.
Przykład ronda jednopasmowego Lwowska-Okrężna, nie zawsze dobrze widać prawy kierunkowskaz, jadąc od centrum Lwowską nie zawsze wiadomo czy ktoś jadący od strony szpitala jedzie prosto czy chce skręcić w okrężną bo nie zawsze widać czy kierunkowskaz włączony. Często samochody niepotrzebnie stoją bojąc się wyjechać no bo przecież ktoś może pojechać dalej rondem, przy włączaniu lewego kierunkowskazu sprawa się rozwiązuje(zakładam że kierowca potrafi zauważyć auta wyjeżdżające z Marusarz). Najgorsze jest gdy zmieszają się dwa style sygnalizowania i jadący lwowską przejeżdżając na wprost nie włączają kierunkowskazów.
Niemniej jednak najbezpieczniej prawy przy zjeździe, ale z lewym też jest poprawnie tyle że czasem robi się zamieszanie. Niestety niektórzy tego nie rozumieją :/ i bezpodstawnie wyśmiewają się z tych co jadą z lewym na wjeździe(wiem ze mnie też się śmieją

ale moim zdaniem tak jest przejrzyściej

a i auto mam nieuszkodzone
GregTrN , a żebyś wiedział że instruktor i to nie jeden