Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Widzę że kolejny popis ''miszczowskiej'' jazdy gushmana ..... po miejscach wyłączonych z ruchu się nie jezdzi :lol: ponadto ty też swoją super-osobówką nie zmieściłeś się biedaczku na jednym pasie .... a przecież miałeś miejsce .... pora udać się na jakieś doszkalanie bo podstaw nie znasz .

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

dafi33, daj sobie spokój, niby jak miał jechać w lewo z pasa do jazdy na wprost i w prawo?
Zbudź się!

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Lord, zjazd na pas wewnętrzny tuz po wjeździe na rondo jest oczywisty, pas zewnętrzny prowadzi do wcześniejszego zjazdu. Chodzi o moment zjazdu z ronda: http://www.youtube.com/watch?v=MEU2AlM0rtM&t=17

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

LordRuthwen pisze:dafi33, daj sobie spokój, niby jak miał jechać w lewo z pasa do jazdy na wprost i w prawo?
Zbudź się!
Obejrzyj filmik dokładnie zapewniam cię że mógł wykonać to prawidłowo :D nie róbmy może własnych przepisów bo to zawsze zle się kończy :D

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Dobrze, że nie nakręciłem filmu jadąc w drugą stronę, bo już dyskutowalibyśmy przez 2 strony o mojej jeździe pod prąd po rondzie... :) Że się niektórym chce...

Wracając do meritum: niczego nie chciałem dowodzić i nie obstaję za żadną wersją. Poza tym to była krótka ciężarówka z krótką przyczepą. Regularny TIR może mieć gorzej. Nie wiem, pożyjemy zobaczymy.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

gushman pisze:Dobrze, że nie nakręciłem filmu
Mam propozycję - może już przestać kręcić te filmy, bo coraz gorzej na tym wychodzisz. Wiem, że rondo jeszcze nie funkcjonuje tak jak trzeba, ale przejechałeś przez oznaczoną wysepkę, i o to czepia się dafi - po prostu 'ściąłeś' rondo.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Przecież to już jest jakaś paranoja. :) Tak, ściąłem! W dyby i na rynek na tydzień. :)
Zadałem sobie nieco trudu, żeby zabrać cokolwiek konstruktywny głos w dyskusji o ciasnocie ronda a jedyne co się udało, to wzniecić dyskusję, czy dobrze je przejechałem. Strasznie przykro mi z powodu Waszych popapranych żyć. :)

Trudno się pózniej dziwić, że każda dyskusja tutaj przeradza się w pyskówkę skoro nawet moderator sypie dzieciom piaskiem po oczach w tej piaskownicy. Przykład idzie z góry...

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

gushman pisze:Zadałem sobie nieco trudu, żeby zabrać cokolwiek konstruktywny głos w dyskusji o ciasnocie ronda
No dobra, i do jakich doszedłeś wniosków? Bo napisałeś "Może nie będzie tak źle z tym mieszczeniem się?", choć sam sie na nim nie zmieściłeś ;) Ciężko powiedzieć jaka jest twoja prawdziwa opinia na temat tego ronda. Chodziło ci o to, że udało ci się nie wjechać w krawężnik?

Gushman, masz ciekawy sposób na zycie: jeździsz po mieście, nagrywasz mniej lub bardziej dziwne sytuacje drogowe, zdarza się, że wyzywasz Bogu ducha winnych ludzi od madafaków, a jednoczesnie nie przyjmujesz do wiadomości, że często zachowujesz sie gorzej od filmowanych przez siebie osób.

Żeby nie było, że się na ciebie uwziąłem: twoje filmy nieraz są ciekawe. Szkoda tylko, że sam nie umiesz zastosować się do reguł gry. Wolałbym nie spotkać się z twoim autem na drodze. Jeździsz bardzo niebezpiecznie ale tryska z ciebie wielkie samozadowolenie.

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Strasznie przykro mi z powodu Waszych popapranych żyć
Ja Ciebie nie obrażałem więc odwal się. Tylko nie wyładowuj swojej frustracji na ulicy.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Jakie znaczenie ma jak przejechałem rondo, które działa w szczątkowej formie? Na filmie widać, że "krótka" ciężarówka z "krótką" przyczepą mieszczą się na wewnętrznym pasie. Stąd mój wstępny wniosek, że "może nie będzie tak źle".

Czy ja się zmieściłem nie ma żadnego znaczenia, bo pojechałem tak, żeby jak najlepiej złapać ciężarówkę w kadrze. Nie do końca się udało - cóż, uczę się na błędach.

PS Wg oznakowania prawy pas służy tylko do jazdy w prawo i prosto. W związku z tym mandaty należą się wszystkim, którzy jadą w lewo w Błonie?!

PPS farciarz, mówiłem do tych, którzy wiedzą, że mówiłem do nich. Do Ciebie nic nie mam, wszak wypowiedziałeś się na temat. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

gushman pisze:nawet moderator sypie dzieciom piaskiem po oczach
Wytłumacz, co miałeś na myśli? Rozjaśniłem Ci dlaczego ludzie się Ciebie czepiają, a Ty skaczesz na mnie? Przyhamuj trochę.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

ad2222 pisze:
gushman pisze:nawet moderator sypie dzieciom piaskiem po oczach
Wytłumacz, co miałeś na myśli? Rozjaśniłem Ci dlaczego ludzie się Ciebie czepiają, a Ty skaczesz na mnie? Przyhamuj trochę.
Ja wiem dlaczego się mnie ludzie czepiają. :) Ale nie o tym ten wątek.
Wiem, że nie przejechałem ronda przepisowo, choćby dlatego, że wjechałem na nie z pasa do jazdy w prawo/prosto. Ale nie o tym ten wątek.

Ty, jako moderator, zamiast sprowadzać dyskusje na właściwe tory, podbijasz wszechobecną tutaj atmosferę szczucia ludzi na siebie. Coś w tym chyba musi być, skoro forum zyskało już dobrze znany Ci przydomek. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

gushman pisze:PS Wg oznakowania prawy pas służy tylko do jazdy w prawo i prosto. W związku z tym mandaty należą się wszystkim, którzy jadą w lewo w Błonie?!
A czy stojąc na prawym pasie na Sitki koło parku wolno ci jechac prosto w Słowackiego?

Zewnętrzny pas na rondzie, o którym mówimy kończy się linią ciągłą i zjazdem z ronda. Jak to interpretuje twój kodeks drogowy? Jakieś warunkowe zezwolenie na jazdę dalej prosto w Błonie?

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

pb pisze:
gushman pisze:PS Wg oznakowania prawy pas służy tylko do jazdy w prawo i prosto. W związku z tym mandaty należą się wszystkim, którzy jadą w lewo w Błonie?!
A czy stojąc na prawym pasie na Sitki koło parku wolno ci jechac prosto w Słowackiego?

Zewnętrzny pas na rondzie, o którym mówimy kończy się linią ciągłą i zjazdem z ronda. Jak to interpretuje twój kodeks drogowy? Jakieś warunkowe zezwolenie na jazdę dalej prosto w Błonie?
Przepraszam, ale już nie nadążam. Gdzie Sitki a gdzie Błonie? Co ma jedno z drugim wspólnego? Nic nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie.

Nie wiem też o co Ci chodzi z tą ciągłą itp. itd. Niniejszym odpuszczam, bo nie nadążam. Poddaję się. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

gushman pisze:Gdzie Sitki a gdzie Błonie? Co ma jedno z drugim wspólnego?
To sie nazywa analogia.
gushman pisze:Nic nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie.
Pytałeś czy jadąc po tym rondzie zewnętrznym pasem wolno jechac w Błonie. Odpowiadam ci: nie wolno. Nie wolno, bo ten pas jest zamknięty linią ciągłą, która zmusza kierowcę do wczesniejszego zjazdu z ronda. Widać to wyraźnie w 17 sekundzie twojego filmu.

Masz na ten temat inne zdanie?

ODPOWIEDZ