Jakub Kwaśny pisze:Postanowiłem umieścić w tym dziale, bo proces urbanizacyjny miasta Tarnowa już dawno wyszedł poza jego granice, stąd gmina to taki swoisty Tarnów.
... powstać
Straży Gminnej!!!
Teraz pytanie, po co Gminie Tarnów (w końcu nie jest spójnym terytorium) Straż Gminna???
Koszt przedsięwzięcia to 400.000zł

jest tu wielu obywateli Gminy Tarnów, a to z Waszych podatków w końcu

jesteście za?! dodatkowo wyczytałem, że wójt chce zarabiać i kupić im mobilny fotoradar!

No Kuba mamy rok wyborczy to różne kwiatki mogą wypłynąć... Osobiście nie za bardzo mi się to podoba... Zobaczymy, pojutrze sesja budżetowa w Gminie Tarnów, zobaczymy co ciekawego wyniknie. Nie bój się

Gmina Tarnów ma się dobrze, być może, a nawet bardzo prawdopodobne jest to, że sprawa, która Cię tak kłuje w oko jak drzazga, czyli odnowa elewacji budynku Urzędu Gminy będzie rozwiązana jak nie w tym roku to w przyszłym...
Przenośny fotoradar spowoduje, że być może ta Straż się sfinansuje...
Nie chcę nic mówić, ale raz już przyłapałem tarnowskich strażników miejskich na mandatowaniu poza ich jurysdykcją... bo panowie chyba nie bardzo wiedzą, gdzie dokładnie jest granica miasta, pasowałoby ich dokształcić

Niektórych tarnowskich strażników wypada też dokształcić w zakresie kultury osobistej. Co jak co ale wszelkie straże miejskie, gminne, wiejskie i inne, uważam za służby całkowicie bezsensowne, zjadające nasze podatki, nie czyniąc żadnych efektów.