Korki na Słonecznej
-
- Rhetor
Przejechałem sobie nowe rondo... szczerze, pierwsze wrażenie jest takie, że ludzie nie potrafią po nim jeździć, a gdy eLka znajdzie się na tym rondzie to już katastrofa.
Sądzę, że znacznie spadnie zdawalnośc egzaminów na prawo jazdy w Tarnowie teraz
przynajmniej na jakiś czas...
A i najważniejsze, niech ktoś kompetentny wyjaśni mi jak paredziesiąt metrów sztucznego żółtego krawężnika, kilkanaście elementów barier z tworzywa sztucznego, kilkanaście znaków i malowanie kosztowało 100 tys. zł.?? Wg mnie dużo za dużo, bo za taką kwotę spodziewałem się czegoś solidniejszego.
Sądzę, że znacznie spadnie zdawalnośc egzaminów na prawo jazdy w Tarnowie teraz

A i najważniejsze, niech ktoś kompetentny wyjaśni mi jak paredziesiąt metrów sztucznego żółtego krawężnika, kilkanaście elementów barier z tworzywa sztucznego, kilkanaście znaków i malowanie kosztowało 100 tys. zł.?? Wg mnie dużo za dużo, bo za taką kwotę spodziewałem się czegoś solidniejszego.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
Jak kosztowało?
A prosto - podwykonawca dostaje fakturę na 100 tysięcy, za 10 tysięcy kupuje materiały, daje pracownikom pewnie 5 tys. do podziału, a 85 tysięcy bierze jako czysty zysk...
I co - daje razem 100 tysięcy?
to wyjaśnia w dużej mierze, czemu się ludzie tak do władzy garną...
też bym chciał mieć takie zyski za 2 dni roboty u siebie w firmie.
A prosto - podwykonawca dostaje fakturę na 100 tysięcy, za 10 tysięcy kupuje materiały, daje pracownikom pewnie 5 tys. do podziału, a 85 tysięcy bierze jako czysty zysk...
I co - daje razem 100 tysięcy?
to wyjaśnia w dużej mierze, czemu się ludzie tak do władzy garną...
też bym chciał mieć takie zyski za 2 dni roboty u siebie w firmie.
Jeśli nastąpiła taka sytuacja w takim przypadku to to się nazywa niegospodarność... a takie sprawy wyjaśniają wiadome instytucje.
Chyba sami przyznacie, że użyte materiały na tym rondzie kieszonkowym nie wyglądają na solidne, trwałe czy drogie... Wystarczy, że jakiś TiR się nie złoży i wyspa środkowa zacznie "wędrować".
Chyba sami przyznacie, że użyte materiały na tym rondzie kieszonkowym nie wyglądają na solidne, trwałe czy drogie... Wystarczy, że jakiś TiR się nie złoży i wyspa środkowa zacznie "wędrować".
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl