nowe centrum handlowe

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Jest żółta tablica informacyjna, jak będę przejeżdżał to wstąpię looknąć...

szoszon3
Metoikos

Post autor: szoszon3 »

Na Błoniach Real za Carrefour
Firma deweloperska Echo Investment podpisała z siecią spożywczą Real 10-letnie umowy najmu w czterech centrach handlowych w Jeleniej Górze, Radomiu, Piotrkowie Trybunalskim oraz Tarnowie.
Całkowita wartość wszystkich podpisanych umów to ok. 158 mln zł.
Najwyższa kwota 46,27 mln zł, trafi do dewelopera za wynajęcie powierzchni w centrum handlowym w Radomiu.
Powierzchnie handlowe zostaną wydane najemcy w dniu 30 stycznia 2013 r

zródło http://www.portalspozywczy.pl/handel/wi ... 67084.html

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

O. Powiem szczerze, że wreszcie :P Sklep to niby sklep a jednak punkty PayBack jakieś wpadną :d

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Szkoda trochę. :/ Uważam osobiście, że Carrefour jest lepszy od Reala, no ale trudno. A tutaj informacja. Ciekawi mnie czemu nie zrobili z tego jednego kompleksu. Poza tym z tego wynika, że CH będzie miało 36 000m2 samego najmu bez parkingu i bez subermarketów.

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Bardziej zastanawia mnie, czy Inwestor pomyślał o jakimś kinie / zapleczu rozrywkowym... :roll:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Dawid D, to już było - kina nie będzie
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

ad2222 pisze:Dawid D, to już było - kina nie będzie
Ale inna galeria handlowa z operatorem kinowym rozmawia :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

A coś więcej na ten temat? Na przyklad która.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

MTar, Ta na Owintarze :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

MTar
Proedroj

A ja myślałem że któraś z obecnych galerii myśli o kinie. A jeśli chodzi o tą która ma powstać na Owintarze to może przed emeryturą zdążę iść na premierowy pokaz. :lol:

imiol
Prytan
Kontakt:

Post autor: imiol »

Jakub Kwaśny pisze:
ad2222 pisze:Dawid D, to już było - kina nie będzie
Ale inna galeria handlowa z operatorem kinowym rozmawia :)
ale jesteś tajemniczy ;)
imi

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

MTar pisze:A ja myślałem że któraś z obecnych galerii myśli o kinie. A jeśli chodzi o tą która ma powstać na Owintarze to może przed emeryturą zdążę iść na premierowy pokaz. :lol:
Pod warunkiem że obecnie masz 20 lat :mrgreen:

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Na Owintar możemy POCZEKAĆ - pomijając właścicela Świtu i Konserwę z mega zabytkowym kominem - okazuje się, że duże hipermarkety są w ODWROCIE.

Tak, tak - wiekszość rezygnuje z duzych sklepów - powodem jest odwrót klientów od hiper i powrót do małych osiedlowych sklepów oraz sklepów dyskontowych. Na przykład Carrefour - rozwuja sieć małych supermarketów pod marką Carrefour Experess a inne sieci idą w jego ślady. Powód jest prosty : sieci dyskontowe jak Biedronka są porównywalne cenowo a są znacznie bliżej, dodatkowo wiele małych sklepików osiedlowych obniżyło ceny i ludzie wolą kupować blizej, wygodnie i w spokoju. Okazuje się, że obawy o "zawłaszczenie" rynku przez duże hipermarkety były bez podstawne - co więcej duże sieci mają mniejsze obroty. :mrgreen:

Widać to w Mościcach mam 4 supermarkety : Sezam, Biedronkę, Jaskółkę i Carrefour Express, do tego w jednym bloku mam 2 sklepy mięsne, zaś 10 m dalej w Sezamie jest 3 mięsny a 4 na Placu Handlowym Akacjowa - w tym samym bloku jest mały sklepik U Dorotki. I o dziwo wszystkie mają klientów i nie bankrutują. CO WIĘCEJ zbankrutowała księgarnia a na jej miejsce otworzyła się Piekarnia Cukiernia. :mrgreen: Czyli z tym handlem nie jest tak źle.

Ja osobiście uważam, że powstanie jeden typowy hipermarket za Szpitalem i TYLE - wielkie sieci nie zainwestują w kolejne - Owintar (kiedy/jeśli w końcu powstanie) będzie typową galerią w której nie będzie hipermarketu, ale zwykły supermarket i dużo mniejszych sklepów. Tak wynika z tendencji na rynku.

Tu widać długofalowe i madre działanie Biedronki - która duduje małe ale znajdujące się BLISKO supermarkety. W efekcie ludzi wolą kupować blisko niż "tłuc" się na drugi koniec miasta.
9000 ml A Rh-

MTar
Proedroj

dafi33 pisze:
MTar pisze:A ja myślałem że któraś z obecnych galerii myśli o kinie. A jeśli chodzi o tą która ma powstać na Owintarze to może przed emeryturą zdążę iść na premierowy pokaz. :lol:
Pod warunkiem że obecnie masz 20 lat :mrgreen:
Trochę więcej ale do 30 jeszcze mi brakuje. :lol:

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

rzuf pisze:Jest żółta tablica informacyjna, jak będę przejeżdżał to wstąpię looknąć...
Już nie ma potrzeby:

Obrazek
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ