Z MACkiem się zgodzie, bo się zmienił. Podłączałem ten sam model routera i TTL nie trzeba było podbijać.Goscinny pisze:Ja tam mam WRG54GL który ma z 5 lat, to musiałem TTL'a podbić, MAC'a sklonować itd.LordRuthwen pisze:nie trzeba już TTL-a podbijać i to od ponad roku
MultiMedia uwagi na temat działania operatora
-
- Rhetor
-
- Archont
Mam pytanie do Multimediowców
Osobiście jestem w ZETO ale szwagierka zleciła mi misję podpięcia routera i skonfigurowanie z jej laptopem aby miała internet bezprzewodowo. W tej chwili ma komputer stacjonarny podpięty na stałe i chciała by żeby tak zaostało tylko sam laptop ma być bezprzewodowo. Router ma D-Linka (nie wiem jaki model) wcześniej śmigał w śp. IS.
Jak mam to podpiąć i zrobić żeby to działało? Byłem w Biurze Obsługi klienta Multimedia (nie powiem panie całkiem ładne
) i jedna kobieta powiedziała, że wystarczy skonfigurować router z laptopem i zadzwonić do nich i podać MACa żeby odblokowali.
Tylko, że ja nigdy nie konfigurowałem takich rzeczy.
Pzdr

Jak mam to podpiąć i zrobić żeby to działało? Byłem w Biurze Obsługi klienta Multimedia (nie powiem panie całkiem ładne

Tylko, że ja nigdy nie konfigurowałem takich rzeczy.
Pzdr
-
- Obywatel
A masz instrukcje obslugi do tego routera?
Jesli chodzi od samo podpiecie , to kabel ze sciany wpinasz do gniazda oznaczonego na pewno jakims innym kolorem tego , potem laczysz pc z routerem normalnie kablem i laczysz sie z routerem poprzez wpisanie ip routera i tam juz pozostaje ci sie bawic .
Za fachowo to nie jest , ale moze cos pomoglem
Jesli chodzi od samo podpiecie , to kabel ze sciany wpinasz do gniazda oznaczonego na pewno jakims innym kolorem tego , potem laczysz pc z routerem normalnie kablem i laczysz sie z routerem poprzez wpisanie ip routera i tam juz pozostaje ci sie bawic .
Za fachowo to nie jest , ale moze cos pomoglem
-
- Archont
farciarzgilmore, jeśli dobrze pamiętam to żeby się zalogować na routery d-link, przynajmniej te starsze to trzeba było w przeglądarce wpisać adres 192.168.1.1 i chyba admin/admin, albo admin/puste hasło, ale tutaj naprawdę nie pamiętam. No chyba, że ktoś zmienił login i hasło to co innego 
Potem wchodzisz do zakładki WAN i wpisujesz dane z kartki jaką koleżanka dostałą od Multimedii z IP/maskami/serwerami DNS itp. Jeśli nie ma kartki to wejdź do start i wpisz w polu uruchom, u niej na komputerze, polecenie CMD, a potem w oknie ipconfig. Wtedy spisujesz dane IP i tak dalej i masz adres MAC karty, więc nie trzeba będzie dzwonić i prosić o odblokowanie
Wpisujesz te dane do zakładki WAN I już powinien być net na komputerze podłączonym do routera.
Potem tylko skonfigurować Wi-Fi i tyle

Potem wchodzisz do zakładki WAN i wpisujesz dane z kartki jaką koleżanka dostałą od Multimedii z IP/maskami/serwerami DNS itp. Jeśli nie ma kartki to wejdź do start i wpisz w polu uruchom, u niej na komputerze, polecenie CMD, a potem w oknie ipconfig. Wtedy spisujesz dane IP i tak dalej i masz adres MAC karty, więc nie trzeba będzie dzwonić i prosić o odblokowanie

Potem tylko skonfigurować Wi-Fi i tyle

-
- Rhetor
Coś dla użytkowników Multimediów:
http://temi.pl/index.php/component/cont ... w-tarnowie
http://temi.pl/index.php/component/cont ... w-tarnowie
-
- Rhetor
LordRuthwen pisze:Może być ciekawie
1129 "pajęczarzy"
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
Jak na tak ''święte'' miasto kiepsko ahhh wiem to sami niewierzącyMark pisze:LordRuthwen pisze:Może być ciekawie
1129 "pajęczarzy"
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html

-
- Rhetor
Ja bym powiedział bardziej, że po prostu zostali zapomniani i nieodłączeni, a nie że kradli, w moim dawnym lokum miałem kablówkę jeszcze z TTK przez 2 lata po rozwiązaniu z nimi umowy - zapomnieli odkręcić łączówkę na klatceW trakcie tych prac technicy doliczyli się aż 1129 mieszkań, w których z oferty telewizyjnej korzystano nielegalnie.

Jednostkowe przypadki.Wiele osób przymyka oko na sąsiadów, którzy włamują się do skrzynek telekomunikacyjnych na klatkach schodowych i podłączają się nielegalnie do sieci.
BuahahahahaBez problemu będą mogli załatwić wszystkie sprawy w naszym Call Center.
Kto ten artykuł pisał i dlaczego na dole nie ma napisu "artykuł sponsorowany"?
Na żarty im się zebrało.