Ludzie, trzymajcie mnie, bo nie wydolę... poniższy post, to kopia mojej wypowiedzi z innego Forum, ale sprawa jest poważna:
To jakaś totalna parodia, chore psychicznie dziwactwo, dziadostwo i dalej lecą już wulgaryzmy... Węzły w Dębicy będą nazywać się: Dębica Wschód i Dębica Zachód - w Tarnowie - Wierzchosławice i Tarnów Północ.

http://www.gddkia.gov.pl/pl/1037/sprawd ... -autostrad
Mapa z GDDKiA.
INTERWENCJA:
W odpowiedzi na Nowy Projekt z GDDKiA otrzymałem informację, że na nazwy węzłów autostradowych, muszą wyrazić zgodę Samorządy Lokalne. Zapewniono mnie, że te Samorządy wyraziły zgodę na nazwę Wierzchosławice.
Tydzień temu napisałem pismo do Gminy Wierzchosławice, informując o nowym Zarządzeniu Generalnego Dyrektora, z którego wynika, ze węzeł powinien nosić nazwę Tarnów - Zachód. W związku z tym, że przepisy GDDKiA są przestrzegane dosyć dowolnie, zaproponowałem Gminie łącznie 3 nazwy dla węzła w Wierzchosławicach:
Tarnów Zachód,
Tarnów - Wierzchosławice i
Tarnów Zachód - Wierzchosławice. Osobiście, wydaje mi się, że najlepsza nazwa dla wszystkich proponowanych, to Tarnów Zachód - Wierzchosławice. Może nazwa trzy członowa, ale taka już istnieje na drodze ekspresowej w Bielsku Białej -
Bielsko - Biała Komorowice.
Zaraz po wysłaniu pisma, otrzymałem telefon od Urzędnika z UG Wierzchosławice w tej sprawie. Był podwójnie zdziwiony - po I - że to nie Tarnów występuje z takim wnioskiem, po II, że GDDKiA nie poinformowała Ich ani razu o nowym Zarządzeniu i o możliwości zmiany nazwy węzła. Pan ten oznajmił, że nie widzą przeszkód dla zmiany nazwy węzła, ale ostateczną decyzję podejmie Wójt.
Jeśli Gmina wyrazi oficjalną zgodę na zmianę nazwy węzła na którąś / któreś z podanych, przedłożę to pismo Wiceprezydentowi Miasta Tarnowa i Naczelnikowi Tarnowskiej Drogówki, by również odnieśli się do tego pisma i wyrazili zgodę na nowe nazwy. Po takim zabiegu, wysyłam kopie tych pism do GDDKiA. Jeśli nie zmienią po tym nazwy... będzie syf jak z węzłem Gliwice - Sośnica.
Przy okazji przedstawiam projekt nowego oznakowania Autostradowej Obwodnicy Tarnowa, który w tym samym dniu przesłałem do GDDKiA.
ZOBACZ PROJEKT:
http://www.a4tarnow.fora.pl/oznakowanie ... wa,81.html