Jak ktoś pytał jak powinno być na meczu to powiem tak..
http://www.youtube.com/watch?v=x7NO8dK55WA
Całe 6:55 minuty dla głównych bohaterów spektaklu w finale Copa Libertadores, nie to co w naszej, europejskiej lidze mistrzów. Oczywiście jest wiele filmików z efektowniejszymi fajerwerkami ale ten oddaje klimat. Szczególnie gdy gospodarze wybiegają na boisko. A jak już jestem przy tym Copa Libertadores - w końcu to temat piłkarski - to cenie ten futbol za to, że nie jest skażony syfem komercji z Anglii i Hiszpanii. Właśnie wczoraj odpały w 1/8 cztery kluby z najlepszej i najbogatszej ligi brazylijskiej. Tam jeszcze są inne wartości niż kasa. A sami piłkarze nie raz z emocji potrafią się bić, bo ludzie tam naprawdę żyją tym świętem.
A jeżeli chodzi o najfajniejszy doping i zabawe to też z Argentyny:
http://www.youtube.com/watch?v=liTRIMHU9Ac
Może nie robią fenomenalnych, skomplikowanych kartoniad, choreografii, ale nic tego klimatu nie zastąpi.
Kolejny przykład, że nic sie nigdzie nie dzieje. Ta piknikowa Braga, która pokonała Lecha wczoraj na meczu z Benficą:
http://www.youtube.com/watch?v=rzstAONqWQI
Braga w finale!

Ciekawe czy im stadiony zamkną.
Dziś Ruch opuścił sektory zostawiając pozdrowienia dla rządu.

Legia będzie domagała się odszkodowania 1 mln zł.

Kibice Legii dziś zrobili manifestacje. Lech uległ rządowi, ale akcja się dopiero rozkręca.
Keleos pisze:To napisz kiedy i gdzie ostatnio ktoś Cię opluł na meczu albo kryłeś się przed kamieniami?
Ostatnie 2 mecze na których byłem - derby: Unia - Tarnovia oraz Tarnovia - Unia (ostatnie ich derby, nie pamiętam, 2007?)
Mogę Ci nawet nazwisko osoby podać, której cegła wylądowała metr ode mnie - na głowie widza. Oczywiście rzucał niewinny przypadkowy turysta, który sam nie wie kiedy się nagle z kamieniami na środku boiska znalazł.
Ostatnie derby na tym wysypisku śmieci były w 2005 roku. Stałeś w młynie pejsów?
Deto pisze:Co do zdjęcia kibica atakującego kamerzystę - nie widziałem tego piszać swoje słowa, ale czy jedna osoba i jej działanie może i powinno rzutować na całość ?
Czyn naganny, ale widocznie kibice też stosują odpowiedzialność zbiorową w stosunku do medialnych paszkwili
Cubaza pisze:Deto pisze:Wina organizatora, który nie przygotował obiekt do meczu. Wina kibica ? Zapewne też,
No masz racje, organizator mógł przewidzieć, że przyjdzie dzicz i zaczną rzucać cegłami.
Co robi cegła na stadionie?
Keleos pisze:Stadion był przygotowany dla kibiców, nie dla bydła. Jakby porobili wysokie ogrodzenia, klatki i inne zabezpieczenia to podniósłby się krzyk, że się traktuje "kibiców" jak zwierzęta, że za granicą tak nie ma...
A ja uwielbiam argentynskie stadiony z 5 metrowymi ogrodzeniami za bramkami.
Ravir pisze:Kluby powinny płacić Policji za ochronę - bo czemu z moich podatków ma być ochraniany mecz piłki, której nie oglądam i nie lubię.
Zaś Policja powinna pojechć na Białoruś i nauczy się PAŁOWAĆ, jak grupa wtargnęła na płytę - to NATYCHMIAST powinno się tam pojawić setka Policiantów w ossprzęcie zamieszkowym i rozpocząć PAŁOWANIE, spacyfikowanych kujemy w kajdanki, zawozimy do sądu 24 godzinnego i skazujemy na wysokie grzywny lub ubieramy w "oczojebne" kombinezony i pod nadzorem wysyłamy sprzątać w miasto.
W Anglii taka metoda okazała sie skuteczna, w USA - policja na meczach i zadymach tak ostro pałuje, że ZOMO'wcom się robiło przykro.
Nasza policja nie musi się uczyć od białoruskiej bo to te same stalinowskie metody.

Podobało Ci się pacyfikowanie opozycji na Białorusi czy przeprowadzony zamach terorystyczny w celu zwiększenia reżimu? Mimo reżimu są kibole w tym kraju, w ostatnim czasie na meczu Dnepr - FC Minsk dość konkretnie spałowani, ale jak mało kto w tym kraju są odważni. Gdyby zebrać kiboli z całego świata powstała by armia większa od NATO.
Poza tym przypomne Ci, że te 15 000 ludzi na meczu też płaci podatki, poza tym od czego jest ta policja? Od siedzenia w domu?
Goscinny pisze:Ravir, ale u nas policja boi się pałować, bo zaraz od komuny i ZOMO ich będą wyzywać. I dlatego jest bezradna, bo się boi o swój wizerunek. A powinni zrobić akcję taką, żeby na drugi raz hołota się zastanowiła zanim wybiegnie "bawić się" na murawę.
ta boi sie hahah nie wiem czego, policja jest bezkarna i jej wszystko wolno.