I co by nie mówić, to chyba było lepsze miejsce na taki park. Autostrada obok, wokół sporo pustych terenów, park nie przylegałby siatką do czyjegoś domu.
Pisałem już chyba przy innym wątku, że jeżeli chodzi te tereny (Niedomicka, Ścieżki) to one w przyszłości mają być przeznaczone pod przemysł, niemniej jednak - łanowy układ pól (który widać na mapach google ;P ) i duża ilość właścicieli, jeszcze większa spadkobierców... nieuregulowane stany prawne, czasami opór przed sprzedażą ( w oczekiwaniu np. na wyższą cenę) powodują, że aby scalić tam te grunty potrzeba byłoby chyba jakiejś specustawy...Goscinny pisze:starówka, dzięki tobie aż poszukałem gdzie to jest
I co by nie mówić, to chyba było lepsze miejsce na taki park. Autostrada obok, wokół sporo pustych terenów, park nie przylegałby siatką do czyjegoś domu.
Az tak drogo, świetnie tym wieksza szansa dla nas na przyciągnięcie większej ilości osób. Zróbmy więc takiego Ryanaira golfowegoGoscinny pisze:First Warsaw Golf Country Club
członkowstwo - 6500 zł/rok
Wejścia: od 125 zł do 370 zł jednorazowo
to teraz coś nie ze stolicy:
klub golfowy - Lisia Polana:
opłata wejściowa: 120-160 zł za 18 dołków
Jakieś pole na Mazurach (ale małe):
55 zł - 9 dołków - cena za osobę.
na domofonie jest ''ksiadz proboszcz '' na drugim ''ksiądz katecheta" - czyli pewnie będą tam mieszkać ...ponadto nie wiem ile tam jest metrów kw. ale na moje oko z 1000 przynajmniejad2222 pisze:Dafi, antyklerykale jeden- nie potężny dom tylko dom parafialny
no to gratuluje ale chyba w 2 mln się nie zmieściliściead2222 pisze:Tak nawiasem mówiąc, wybudowany za bardzo bardzo przyzwoitą cenę, 'po kosztach'. Do spłacenia pozostał jeszcze kredyt, ale się spłaca.
chyba cię czyściad2222 pisze: Jak zaczniemy budowę kościoła, to Ciebie też poproszę o datek- I nie wiem dlaczego niby Park Rozrywki miałby przeszkadzać kościołowi?
które nie nadejdąad2222 pisze:W każdym razie działka pod budowę kościoła parafialnego jest przygotowana i sobie czeka na lepsze czasy.
nie to powinno państwo finansować jak we WSZYSTKICH NORMALNYCH EUROPEJSKICH KRAJACH ... w tym problem że my nie jesteśmy normalnym krajem państwo woli wydawać i utrzymywać rzesze nierobów szerzących mitologię i ciemnotęad2222 pisze: Pewnie wolałbyś, żebyśmy się na in vitro złożyli, co?
myślę że jest sama sobie spokojnie to zapewnić .ad2222 pisze:Czy na nową kreację dla p. Senyszyn?
Byś się zdziwił, ale to akurat nie twoja sprawa.dafi33 pisze:no to gratuluje ale chyba w 2 mln się nie zmieściliście
ramzes pisze:.
Park w Tarnowie nie będzie w stanie konkurować z wiekszymi choćby z Parkiem w Chorzowie który zajmuje powierzchnie 620 ha. Odległosc tego parku od Krakowa to 85 km tak więc park w Tarnowie musiałby naprawdę mieć sporo do zaoferowania aby krakusy przyjechały nie mówiąc o ślązakach i innych.
Wczesniej ktoś tam wspominał o Prater w Wiedniu który zajmuje powierzchnie 1700 ha
Te 140 ha które ma zając park w Tarnowie marnie wypada przy takim molochu.
Każdy biznes plan zawiera co najmnej trzy scenariusze wydarzeń. Mam nadzieję że ten najbardziej optymistyczny odniesie się do rzeczywistosci a nawet przerosnie oczekiwania inwestora.
Generalnie nie ma co się ekscytować pomysł ciekawy ale trzeba wziąść wszystkie argumenty za i przeciw.
ok pomysł świetnyGoscinny pisze:A ja wymyśliłem zupełnie inne - o wiele tańsze, zagospodarowanie tego terenu.
A gdyby postawić na sport? Konkretnie na biegi/biathlon?
Tereny są spore, jak się przejdzie nad obwodnica to mamy las, podbiegi, zjazdy itd.
Miejsce na strzelnicę jest, na zaplecze jest. W poblizu nie ma żadnego tego typu obiektu, a strzeliny biathlonowej to chyba w Polsce wcale nie ma
I na pewno nie potrzeba 500 mln. żeby to zbudować.
Oj bolało by,boolało...mefisto101 pisze:
Jeżeli w Tarnowie powstanie, to faktycznie na ponadregionalną skalę.
Mam nadzieję, że Bogdan nie będzie w stanie zatrzymać planów budowy.
Choć go po części rozumiem, to jednak bolało by, gdyby właśnie przez protesty mieszkańców okolicznych domów inwestor przeniósł się np do Rzeszowa