Gudek pisze:
Wybacz ale to są argumenty kopiuj/wklej rodem z forum onetu ala jasiu śmietana.
Nie wiem, nie czytam forum Onetu.
Gudek pisze:L. Kaczyński i propaganda, wyimaginowany wróg
Czy coś jest tutaj nieprawdą? Ja na mównicy czy przed mediami o spiskach, układach itp. nie opowiadalem.
Co do funkcji jakie pelnił Kaczyński to jest akurat mało istotne: nie był pierwszym i ostatnim "profesorem prawa, zastępcą Wałęsy w S, ministrem stanu ds bezpieczeństwa, prezesem NiK, ministrem sprawiedliwości, prezydentem Warszawy...." a na tych funkcjach nie odznaczył się czymś co by go wyróżniło spośród tłumu. No chyba że mowimy o czymś nadzwyczajny bo został wybrany. Wtedy jak najbardziej pasuje w tym wzgledzie porownanie z Hitlerem - tego też wybrano a więcej szkody przyniósł niz pożytku.
[quote="Gudek]To ja rozumiem że D. Tusk to dla Ciebie prawie Hitler - bo i dzieli bardziej, i propaganda lepsza, a ten całokształt ( ach wice marszałek senatu).[/quote]
Nikt z tuskowszczyków nie dopomina się o laury dla Tuska. A gdyby się upomnieli to takich samych argumentów przeciw bym użył - niczym wzniosłym się nie wykazał, odbiór społeczny jest mocno zróżnicowany a wykształcenie, pełnione funkcje i stanowiska jeszcze nie są równoznaczne ze skutecznością.
Gudek pisze:Ech nie ma jak święta trójca informacji: tvn, wyborcza, onet....
Nie wiesz z jakich źrodeł korzystam, ba - nie przytoczyłem tutaj ani jednego linka bezpośrednio z nich ani też się na te media nie powołałem. Chcesz - sprawdz moje wpisy. Tutułem riposty: Ech nie ma to jak PONAD-przenajświętsza trójca informacji: TV Trwam, Radio Maryja, Tygodnik Powszechny.