uwierz z wieloma rzeczami, które napisałem wcześniej w innych tematach już wkrótce też się zgodzisz, a jeśli nie to chętnie w realu to obgadam, może przy okazji następnego spotkania z władzą
To jest przecież św MikołajGoscinny pisze:Ricardo, to zaskarż Mleczkę jesli ci krasnoludek przeszkadza. Każde zdjęcie kogoś z rozłozonymi rekami jest obrazą religii? Jak nigdy popieram Starówkę
Liczysz na odpowiedzi pisemne? ;-) wiesz, że moje zapytania znacznie wydłużają ścieżkę uzyskania odpowiedzi na pytania z forum!dafi33 pisze:Kuba kiedy będą odpowiedzi ws. krzyża UM
To już pytanie do Kurii Diecezjalnej ....neya3 pisze:a co z tradycja?? co ze starym krzyzem???!!!
Dziś w TEMI Łukasz Winczura napisał, że dowiedział się, że to nie zabytek ...LordRuthwen pisze:Na jakiej podstawie chce przenieść zabytek, żeby w jego miejsce postawić coś takiego jak słup WN?Jakub Kwaśny pisze:Dowiedziałem się również, że Konserwator Zabytków też wyraził zgodę Kurii.
LordRuthwen pisze:Stoi od II WŚ => >25 lat? Więc jest.
Z samochodami jest o wiele łatwiej. Jest kilka możliwości aby pojazd został wpisany jako zabytek.LordRuthwen pisze:No ok, >25 to z samochodami jest i jeszcze muszą spełniać kilka innych warunków
Kolejne (hipotetyczne) etapy to:starówka pisze:Ludzie po co ta cała zadyma, krzyż był i tylko nowy będzie, rozmiarowo owszem "troszkę" większy ale "bardzo" podobny. Nie dajmy się ogłupiać i skakać sobie do gardeł, ...[ciach].
Ładne mi sanktuariumovoc pisze:Kolejne (hipotetyczne) etapy to:starówka pisze:Ludzie po co ta cała zadyma, krzyż był i tylko nowy będzie, rozmiarowo owszem "troszkę" większy ale "bardzo" podobny. Nie dajmy się ogłupiać i skakać sobie do gardeł, ...[ciach].
- poprowadzenie drogi krzyżowej,
- budowa kaplicy, a następnie sanktuarium.
Podobnie jak na Liwoczu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sanktuariu ... rzy%C5%BCa
A ile do tego krzyża doczepione nadajników... Kolejny punkt dla GSM, a dla kurii środek zarobkudzik pisze:Ładne mi sanktuariumovoc pisze:Kolejne (hipotetyczne) etapy to:starówka pisze:Ludzie po co ta cała zadyma, krzyż był i tylko nowy będzie, rozmiarowo owszem "troszkę" większy ale "bardzo" podobny. Nie dajmy się ogłupiać i skakać sobie do gardeł, ...[ciach].
- poprowadzenie drogi krzyżowej,
- budowa kaplicy, a następnie sanktuarium.
Podobnie jak na Liwoczu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sanktuariu ... rzy%C5%BCawygląda mi to jak taras widokowy
jakaś atrakcja na "Marcince".
Ps:w "wyposazeniu" widzę,że i też jest wieża obserwacyjna-niedoczytałem