Centrum Administracyjne UMT - Kapłanówka

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Właśnie podobno nie mają - już poprzedni Prezydent planował budowę jednej siedziby. I podobnie jak Ścigała planowano sprzedać budynki.
Co do wzrostu zatrudnienia to po coś mamy Radę Miasta - zresztą przy określonym budżecie nie można zatrudnić więcej ludzi - bo braknie kasy - a i ludzie w następnych wyborach też mogą pokazać niezadowolenie.
9000 ml A Rh-

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Ravir pisze:Właśnie podobno nie mają - już poprzedni Prezydent planował budowę jednej siedziby. I podobnie jak Ścigała planowano sprzedać budynki.
Co do wzrostu zatrudnienia to po coś mamy Radę Miasta - zresztą przy określonym budżecie nie można zatrudnić więcej ludzi - bo braknie kasy - a i ludzie w następnych wyborach też mogą pokazać niezadowolenie.
Ravir w tym względzie nadal jednak panuje dosyć duża dowolność. Wiadomo jest budżet, ale każdy budżet zmienia się w ciągu roku, i generalnie jak Prezydent chce kogoś zatrudnić, to raczej z tym problemu nie ma. Inaczej gdyby te wydatki drastycznie rosły. Poza tym istnieją jeszcze inne formy bardziej elastycznego zatrudnienia.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Nie gadaj, że ktoś w urzędzie pracuje na zlecenie lub o dzieło - niby jak by miał wziąć odprawę?

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Ja... pracowałem na zlecenie :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No to jestem w szoku i to poważnym.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Tylko, jak by to powiedzieć, moja pensja nie była płacona z budżetu miasta :)
Kilka osób wiem, że tak też pracowało :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ravir pisze:I podobnie jak Ścigała planowano sprzedać budynki.
No to co powiesz na to, że do budynku Nowa 4 ma sie przenieść (po wybudowaniu Centrum).... nasza kochana SM?
Nie mam pojęcia po co im cały budynek, ale jak będą pustostany, to się pewnie zatrudni trochę ekstra osób, żeby pokoje puste nie stały.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Nie przeniosą się bo centrum nie powstanie koniec kropka.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Masz jakieś wieści ku temu ??
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Przecież psiaki miały mieć nową budę za jednostką Straży Pożarnej przy ulicy Błonie razem z Policją i Strażą Graniczną, jest nawet zrobiony dojazd z łącznika autostrady z Jana Pawła

dafi33
Rhetor

trix pisze:Masz jakieś wieści ku temu ??
No wystarczy poglądać TV i poczytać gazety ...BRAK KASY :lol: a będzie coraz gorzej jeszcze wspomnicie moje słowa ....

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

dafi33, no to mnie rozśmieszyłeś. A od kiedy to brak kasy powoduje jakieś problemy? Najwyżej się więcej zadłużą, a po nas choćby potop.

dafi33
Rhetor

Goscinny pisze:dafi33, no to mnie rozśmieszyłeś. A od kiedy to brak kasy powoduje jakieś problemy? Najwyżej się więcej zadłużą, a po nas choćby potop.
Rząd próbuje wyhamować zadłużanie się samorządów

Istniejący już limit zadłużenia samorządów wynosi 60 proc. dochodów. Wprowadzenie sztywnych limitów deficytu jednostek samorządu w stosunku do dochodów – 4 proc. w roku 2012, 3 proc. w roku 2013 do 1 proc. w roku 2015
http://www.portalsamorzadowy.pl/prawo-i ... 13083.html

To jest ogromna inwestycja i zważywszy choćby na powyższe na najbliższe lata niewykonalna po prostu 8)

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

dafi33, ale miasto chce to robić tym "partnerstwem", a to już nie są tak ogromne koszty, bo muszą "tylko" znaleźć kogoś, kto im to wybuduje i wydzierżawi na np. 50 lat.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Dokładnie to ma być budynek leasingowany, podobną inwestycje spłaca miasto Tychy i idzie im to nieźle, skoro utrzymanie "stu" budynków kosztuje to czemu nie spłacać raty leasingowej za jeden, nie martwiąc się o koszty utrzymania (sprzątanie, opłaty, naprawy bieżące).
Odbędzie się to tak jak wynajem samochodu flotowego, wchodząc do niego rano obchodzi cię tylko to czy nalałeś paliwo, o resztę martwi się firma wynajmująca i zarazem spłacająca samochód.

ODPOWIEDZ