Nie straszy, po prostu nie mogę się pogodzić z faktem, że na stronie http://tarnow.pl nie ma o nim artykułówdafi33 pisze:spać nie możesz po nocach ... diabeł cię straszy ?

Nie straszy, po prostu nie mogę się pogodzić z faktem, że na stronie http://tarnow.pl nie ma o nim artykułówdafi33 pisze:spać nie możesz po nocach ... diabeł cię straszy ?
Ale przecież ograniczenie roli kościoła czy ograniczenie symboli religijnych nie ma nic wspólnego z czyjąś wiarą. Nie oszukujmy się. Przestańmy do cholery mylić wiele spraw związanych z wiarą.ad2222 pisze:Raczej zburzysz sobie swoje postrzeganie rzeczywistości - jak dla mnie możesz wierzyć nawet w ufo, lub totalnie w nic. Jestem tolerancyjny.dafi33 pisze:wiem zburzyłem wam obraz antychrysta
Dla fana Unii - nie będącego chrześcijaninem lub nie pojmującego o co w tej wierze chodzi, to zapewne będzie obraźliwe. Prawdziwy chrześcijanin wybaczy i zrozumie.Marcin Zaród pisze:Czy dla fana Unii spalenie biało-niebieskiego szalika przez innego "fana" to pikuś? W końcu to przecież "jedynie symbol"...
Czy dla Polaka podarcie biało-czerwonej flagi powinno być ok, bo to "jedynie symbol"?
Tak i dla katolika zdjęcie krzyża, a dla muzułmanina zdjęcie półksiężyca to coś więcej niż zdjęcie "jedynie symbolu"...
Pewnie nie jest, bo władze okolicznych gmin mają ważniejsze rzeczy do zrobienia, niż puszczenie z dymem paru baniek PLN.Eredhel pisze:. Czy w ogóle jest przewidywana taka możliwość by mieszkańcy okolicznych gmin posiadali coś na wzór EKM niejako zintegrowaną z tarnowską...
Ja tam nie widzę żeby wójt mojej gminy robił cokolwiek w miejscowościach blizej z nim nie związanych... no prócz straszeniem zamknięcia szkół w 3 miejscowościach.ad2222 pisze:Pewnie nie jest, bo władze okolicznych gmin mają ważniejsze rzeczy do zrobienia, niż puszczenie z dymem paru baniek PLN.
Plotka głosi, że EKM ma byc jednym z haczyków, na który można by złapać mieszkanców miejscowości otaczających Tarnów i włączyć te miejscowości do miasta, więc raczej nie ma co liczyc, że miasto po prostu rozszerzy zakres działania EKM bo "haczyk" przestałby istnieć.Eredhel pisze:Rozumiem, że EKM będzie głównie dla mieszkańców Tarnowa przynajmniej w początkowej fazie 'rozwoju', a co z tzw Aglomeracja Tarnowską? Chociażby zakup biletu właśnie. Czy w ogóle jest przewidywana taka możliwość by mieszkańcy okolicznych gmin posiadali coś na wzór EKM niejako zintegrowaną z tarnowską... to może pytanie raczej do gmin ościennych, ale też do GMT jako głównego administratora EKM.
na jakiej podstawie ma być wydawana taka karta mieszkańca? Osobom zameldowanym w mieście? Osobom, które oświadczą, że tu mieszkają bez względu na zameldowanie? Każdemu chętnemu? Jakie są planowane procedury, gdy zostanie juz zlikwidowany (znane są przecież takie zapowiedzi) obowiązek meldunkowy.
Załącznik: (stan na 07.02.2011)W odpowiedzi na wniosek z dnia 5.06.2010r. (...) W tym roku jeszcze (...) W ramach tych robót nowa nawierzchnia zostanie wykonana także na tarczy skrzyżowania ulic Sienkiewicza i Norwida.
Otrzymują:
1 x Adresat – pocztą elektroniczną
1 x a/a