Nie do końca - o ile wymiana TVP Sport na Polsat Sport jest OK o tyle na Mongolia TV już NIE i stanowi podstawę do zerwania umowy.
Lista Kanałów jest swoistym załącznikiem do umowy - ja podpisując umowę podpisałem ją na określony zbiór kanałów.
kiciek pisze:co do MM to ciekawy zapis umowy (zmiany) że Multimedia gwarantuje od 1 marca 2011 ilość programów w pakiecie czyli po zmianie programu dajmy na to z tvp sport na mongolia tv nie można rozwiązać umowy przed czasem bardzo ciekawy zapis chyba że źle zrozumiałem?
Z tego co ja wyczytałem, rozumiem, że od 1 marca w umowie nie będzie zapisanych nazw kanałów ( w załączniku) tylko ilość kanałów w pakiecie. I że gdy MM nie zagwarantuje minimalnej ich liczby, wtedy będzie można wypowiedzieć umowę.
Tylko kto decyduje który kanał jest lepszy ??? może wg szefostwa mm, przykładowy kanał Mongolia jest zdecydowanie lepszym kanałem niż TVP Sport gdyż za sportem nie przepadają
Są ogólnie przyjęte normy. Jak wymienią Discovery na National Geographic to jest to porównywalne. Ale TV Mongolia NIE jest. I każdy sąd przyzna nam rację.
Ta zmiana zdecydowanie OGRANICZA prawa konsumenta i jest nie korzystna więc stanowi to podstawę do reklamacji i zerwania umowy.
Zawierając umowę - zawarłem ją aby mieć OKREŚLONE kanały.
To ta jakbyś kupił samochód a przy odbiorze sprzedawca Ci posiwedział, że zamiast ABS dostaniesz relingi dachowe - sztuka to sztuka.