A tak mnie znowu naszło, i w wyniku chwili wolnej wykonałem taki mały projekcik, jak by to mogło być na Mickiewicza i Solidarności

Oczywiście można tu wprowadzić kilka zmian, pewne niedociągnięcia znalazłem już po wykonaniu projektu i umieszczeniu go tutaj:
~ Brak linii przerywanej lub jednostronnie przekraczalnej przy wyjeździe/wjeździe z (do) US i UW na ul. Solidarności,
~ Wysepka naprzeciwko UM źle zaprojektowana, może zachęcać kierowców jadących w górę do skrętu w lewo,
~ Zatoczka (bus pas) przy przystanku Mickiewicza - Poczta powinien się zaczynać już od ul. Goldhammera,
~ Wykonane w PAINT`cie

~ Będę miał chwilę, to się pobawię w Corelu ,
! Słupki zagradzające przejście w górę do wysokości głównego wejścia do PWSZ, a może i dalej. Chociaż w sumie to ludzie będą przeskakiwali przez słupki i łańcuchy i będzie jeszcze większe zagrożenie. Chyba, że będą konsekwentne kontrole i mandaty za przechodzenie w niewłaściwym miejscu...
PLUSY:
+ Fizyczne uniemożliwienie pieszym przechodzenia przez jezdnię dzięki wysepkom,
+ Przeniesienie przystanku Solidarności - Seminarium oraz przejścia dla pieszych - kierowca widzi pieszych (być może biegnących do autobusu) przed przednią szybą,
+ Pasy bus - usprawnienie komunikacji zbiorowej,
MINUSY:
- Stosunkowo wysokie koszty przebudowy,
- Spora ingerencja w tereny zielone,
- Rozwiązanie niezbyt przyszłościowe przy ewentualnej budowie przebicia Solidarności-Słowackiego.