dafi33 pisze:Główne drogi mają asfalt a te poboczne nie a co do mediów to zgadzam się np: chcesz przyłączyć prąd proszę bardzo ZE '' idzie na rękę'' musisz zapłacić za postawienie słupa ,kable ,skrzynkę i wszystko inne a potem : ZRZEKASZ SIĘ NA ZE

inaczej nici z przyłącza to jest dopiero paranoja ciekawe jak by to do Trybunału Europejskiego zaskarżył

Widzę, muszę łopatologicznie.
Na terenie dzielnicy mamy około 90 ulic i to nazwanych. To po pierwsze.
Główne drogi to Krzyska i Nowodąbrowska. Krzyska to wyremontowana ulica z wymianą podbudowy. Nowodąbrowska to wykonana kilka lat temu nakładka na istniejącej, marnej podbudowie. Do tego na kilku ulicach w ramach remontu a nie przebudowy czy budowy (myślę, że rozróżniasz te pojęcia użyte w Prawie Budowlanym) wykonano nakładki. Za kilka lat konieczny będzie pewnie ich remont bo podbudowa nie wytrzyma.
Co do mediów a dokładnie przyłączenia do sieci ENION S.A. a nie ZE bo taka firma nie istnieje.
Każdy podmiot przyłączany rozpoczyna procedurę od wystąpienia o podanie warunków przyłączenia. Na ich podstawie podpisuje umowę przyłączeniową i czeka na umowny termin przyłączenia. Tyle obchodzi Odbiorcę.
Dostawca w ramach opłaty przyłączeniowej ponoszonej na końcu czyli przyłączeniu
uzależnionej tylko i wyłącznie od wnioskowanych kW mocy przyłączeniowej oraz w niektórych przypadkach od odległości (do 200m opłata tylko za KW, powyżej 200m opłata jak wcześniej + dodatkowa opłata za każdy metr powyżej 200) projektuje i buduje przyłącze.
Manipulacją z twojej strony są słowa o pójściu na rękę, o zapłacie za słupy, kabel, złącze i pomiar.
A kłamstwem totalnym są napisane przez ciebie słowa o
zrzekaniu się czegoś na rzecz ZE.
Piszesz też o jakiś niciach, może przy pisaniu bzdur urwał ci się guzik od koszuli i stąd te nici?
Wg mojej wiedzy ENION S.A. Oddział w Tarnowie nikomu nie odmówił przyłączenia do swojej sieci. Czyli kolejne kłamstwo z twojej strony.
Na przyszłość polecam lekturę Prawa Energetycznego, Prawa Budowlanego, Taryfy ENION S.A. i innych aktów prawnych zanim zabierzesz głos w dyskusji.
Ja stosuję zasadę, nie wiem - nie zabieram głosu. Tobie na przyszłość też to radzę albo w przeciwnym razie musisz się liczyć z tym, że zostaniesz nazwany manipulatorem lub kłamcą.
PS
Myślę, że zrozumiałeś to co napisałem.