Od dawna nie pobierają 250ml tylko 450.ad2222 pisze:Albo 250 albo 450 ml, jak obie zażyczyszmieszkaniec92 pisze:Jednorazowo ile tej krwi jest pobierane?
Fajna sprawa takie oddawanie krwi, warto.
A ja się podepnę z pytaniem - czy podczas oddawania krwi można zgłosić się do banku dawców szpiku, żeby utoczyli próbkę za jednym zamachem?
Przecież nikt nie poda krwi dziecku bez przebadania jejtarnowiack pisze:>> Że jak się krew odda to po jednym piwie ma się taką FAZĘĘĘĘĘ, że szok Poszedłem spróbowałem i niestety <<
Hm.. po alkoholu to troche nieodpowiedzialne... Przeciez nie wiadomo komu taka krew przetoczą. Moze małemu dziecku z uszkodzoną wątrobą...? I nieszczeście gotowe.
Nie wystarczy wyglądać trzeźwo żeby oddawać. TRZEBA BYĆ trzezwym.
To tak nie działa, przynajmniej nie u mnie. Ale wyjść i zapalić papierosa - taki helikopter jak po kilku pięćdziesiątkachClNEK pisze:Poza tym gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś wywnioskował, że to piwo tak działa wypite PO oddaniu krwi
Nie wszyscy mają książeczkiRavir pisze:Nie potrzeba zaświadczenie - WYSTARCZY Książeczka Krwiodawcy z wbitym potwierdzeniem oddania krwi
tarnowiack, A teraz przeczytaj jeszcze jeden raz moją wypowiedź. Ciąg przyczynowo-skutkowy:tarnowiack pisze:>> Że jak się krew odda to po jednym piwie ma się taką FAZĘĘĘĘĘ, że szok Poszedłem spróbowałem i niestety <<
Hm.. po alkoholu to troche nieodpowiedzialne... Przeciez nie wiadomo komu taka krew przetoczą. Moze małemu dziecku z uszkodzoną wątrobą...? I nieszczeście gotowe.
Nie wystarczy wyglądać trzeźwo żeby oddawać. TRZEBA BYĆ trzezwym.
? A to kiedy indziej nie można? Nie możemy się umówić teraz bo teraz krew jest mniej potrzebna? Krew jest zawsze potrzebna, a nie tylko w lecie.A co do grupowiego odawania krwi - to najlepiej w lecie. Wtedy ZAWSZE krwi brakuje.
Studenci i uczniowie na wakacjach, pozostali na urlopach...
Wtedy naprawde potrzeba.
Pytanie jest. Można odpowiedzieć co sie chce. I zapewniam cie - nie wszyscy odpowiadają zgodnie z prawdą. Nikt nie bada krwi na poziom alkoholu.Cubaza pisze:W ankiecie jest pytanie. Czy w ciągu ostatnich 24 godzin przed oddaniem krwi spożywałeś alkohol?
Badania obejmują: morfologię, test kiłowy, antygen HBs, DNA-HBV, przeciwciała anty-HCV, RNA HCV, przeciwciała anty-HIV oraz RNA HIV.ClNEK pisze:Przecież nikt nie poda krwi dziecku bez przebadania jej
gdzie tu pisze ze nie warto..??tarnowiack pisze:A co do grupowiego odawania krwi - to najlepiej w lecie. Wtedy ZAWSZE krwi brakuje.
A to NADINTERPRETACJA, szanowny fanie ciągów przyczonowo-skutkowychCubaza pisze:tarnowiack, ale napisałeś, że na grupowe oddawanie krwi najlepiej się umówić w wakacje Czyli w inne nie warto