tarnowiack pisze:Na Słonecznej - nietrudno 80 wyciagnac..
Na Sitki przy duzym ruchu fakt- tez nielatwo, co jednak niektorym sie udaje czego nieraz bylem swiadkiem. A przy malym ruchu - to spokojnie wystarczy ten odcinek od MBFatimskiej do przejscia dla pieszych... W sam raz zeby kogoś potrącić
Osobiscie sam sie zastanawiam PO CO wyciagac takie predkosci na odcinku 200m i hamowac przed skrzyźowaniem..
Na Słonecznej spokojnie można się rozpędzić, na Sitki również tylko ja tam zawsze stoję w korku więc ta 80-tka trochę mnie zdziwiła. Faktem jest że po lewym pasie (na Sitki) pędzą idioci (z premedytacją używam tego określenia) często z za dużą prędkości a później wbijają się na chama na prawy tuż przed skrzyżowaniem. Czekam tylko na chętnego który na mnie wymusi pierwszeństwo przy zmianie pasa bo mam błotnik do naprawy.
Piesi też nie są bez winy i czasem zdarza się im pakować prosto pod koła zwłaszcza na odcinku Słowackiego przy Pałacu Młodzieży.
halford pisze:Widziałem plany gdzie są dwa ronda. To o którym Ty piszesz i to o którym ja pisze

Jeszcze rondo w Lisiej Górze, ronda przy zjeździe z A4, ronda w mieście w ciągu ul. Starodąbrowskiej (Słoneczna, Mickiewicza).
I od tego będziemy mieli kolorowy zawrót głowy