Raczej nie - jeżeli jeden lokator chce innego operatora, to operator wchodzi i go podłącza - wspólnota może jedynie pogratulować wyboru. Przynajmniej teoretycznie tak to ma działać.transfer pisze:A tu wchodzi coś takiego- deweloper zgadza się na przylącz danej firmy ale jak siię zawiąrze wspólnota to ona decyduje nawet o kolorze kwiatków jak i czy kolejny operator wejdzie na blok z usługamiGoscinny pisze:ad2222, dobrze prawisz. Teraz jeśli znajdzie się choć jeden mieszkaniec, który bedzie chciał skorzystać z uzług np. tarnowskiej kablówki - musi mieć taką możliwość. I porozumienie bierze w łeb.
IS sprzedane!
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Mam ulotkę, którą MM rozsyła do abonentów IS - w skrócie :
.. co więcej, aktualna oferta spółki IS gwarantująca Państwu korzystanie z łączy o przepustowości 100Mb/s znajdzie na stałe swoje odzwierciedlenie w ofernie MM. Multimedia doceniając jej atrakcyjność oraz wkład IS w jej propagowanie wprowadzi ją do swojej oferty pod nazwą - "Internet Solutions"...
... BOK na Lwowskiej 33 funkcjonuje bez zakłóceń, można w nim płacić i podpisywać nowe umowy, telefon 14 655 55 55 działa jak dotychczas...
Co w najbliższym czasie : cyfrowa TV HD, VOD, mobilny internet i telefon.
Zobaczymy jak będą się kształtować ceny opcji 100Mb/s w dawnej sieci IS - jeśli tak jak dotychczas to nie ma powodów do obaw - jesli przeszdzą z cenami - to klienci odejdą. Zwłaszcza, że bloki na osiedlach są łakomym kąskiem dla konkurencji - i nakłady szybko się zwracają.
.. co więcej, aktualna oferta spółki IS gwarantująca Państwu korzystanie z łączy o przepustowości 100Mb/s znajdzie na stałe swoje odzwierciedlenie w ofernie MM. Multimedia doceniając jej atrakcyjność oraz wkład IS w jej propagowanie wprowadzi ją do swojej oferty pod nazwą - "Internet Solutions"...
... BOK na Lwowskiej 33 funkcjonuje bez zakłóceń, można w nim płacić i podpisywać nowe umowy, telefon 14 655 55 55 działa jak dotychczas...
Zobaczymy jak będą się kształtować ceny opcji 100Mb/s w dawnej sieci IS - jeśli tak jak dotychczas to nie ma powodów do obaw - jesli przeszdzą z cenami - to klienci odejdą. Zwłaszcza, że bloki na osiedlach są łakomym kąskiem dla konkurencji - i nakłady szybko się zwracają.
9000 ml A Rh-
Ale chyba uwas tak jest że nie trzeba ciągnąć kabla tylko wpiąć się w kable które są.Baxon pisze:Tutaj nie chodzi o zabronienie wieszania anten, moi znajomi we Frankfurcie nie mogą nigdzie wieszać anteny satelitarnej, mają za to dostarczony do mieszkania sygnał z kilku satelit. Zapewne większość z mieszkańców wolałaby podłączyć dekoder do gniazda niż ciągnąć przez całe mieszkanie okablowanie od talerza. Coś za coś.
Pytanie czy u innych też dziś problem z netem w IS/MM ?
Około 9 nie mogłem dostać się na Allegro, teraz też widzę, że nie wchodzi gmail i kilka innych. Sprawdzałem na sieci Zeto działa wszystko. Wy też macie jakieś problemy czy tylko u mnie ? Choć sądząc po tracerze to nie coś w MM:
3 14 ms 15 ms 15 ms static-68-1.is.net.pl [82.115.68.1]
4 6 ms 6 ms 7 ms 10.0.1.1
5 16 ms 14 ms 15 ms 195.150.4.121
6 27 ms 14 ms 13 ms um-c480g.cyfro.net [195.150.0.9]
7 20 ms 17 ms 21 ms z-atman.cyfronet.pl [193.111.36.81]
8 19 ms 15 ms 23 ms r5.poland-ae1-r7.poland.atman.pl [194.153.134.25
]
9 * * * Upłynął limit czasu żądania.
10 * * * Upłynął limit czasu żądania.
11 * * * Upłynął limit czasu żądania.
12 * * * Upłynął limit czasu żądania.
13 * * * Upłynął limit czasu żądania.
14 * * * Upłynął limit czasu żądania.
15 * * * Upłynął limit czasu żądania.
16 * * * Upłynął limit czasu żądania.
Około 9 nie mogłem dostać się na Allegro, teraz też widzę, że nie wchodzi gmail i kilka innych. Sprawdzałem na sieci Zeto działa wszystko. Wy też macie jakieś problemy czy tylko u mnie ? Choć sądząc po tracerze to nie coś w MM:
3 14 ms 15 ms 15 ms static-68-1.is.net.pl [82.115.68.1]
4 6 ms 6 ms 7 ms 10.0.1.1
5 16 ms 14 ms 15 ms 195.150.4.121
6 27 ms 14 ms 13 ms um-c480g.cyfro.net [195.150.0.9]
7 20 ms 17 ms 21 ms z-atman.cyfronet.pl [193.111.36.81]
8 19 ms 15 ms 23 ms r5.poland-ae1-r7.poland.atman.pl [194.153.134.25
]
9 * * * Upłynął limit czasu żądania.
10 * * * Upłynął limit czasu żądania.
11 * * * Upłynął limit czasu żądania.
12 * * * Upłynął limit czasu żądania.
13 * * * Upłynął limit czasu żądania.
14 * * * Upłynął limit czasu żądania.
15 * * * Upłynął limit czasu żądania.
16 * * * Upłynął limit czasu żądania.
Wspólnota decyduje 1 lokator niemoże nicRavir pisze:Mam ulotkę, którą MM rozsyła do abonentów IS - w skrócie :
Zeto jak działało kiepsko dalej tak działa
Było już o tym - wspólnota może okablować bądź nie cały budynek, a każdy provider musi mieć dostęp do gniazdka końcowego. To, co pisał ostatnio jakiś przedstawiciel MM, że to oni wykonali instalację w porozumieniu ze spółdzielnią, i nikogo tam 'nie wpuszczą', to się nadaje do UOKiK.transfer pisze:Wspólnota decyduje 1 lokator niemoże nic
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński