IS sprzedane!
Płaczecie tak nad tymi cennikami i umowami;>. Mam internet z dawnego Zicomu i tylko na początku, kiedy MM kupiła Zicom była kiszka, ale później się jakoś wszystko wyrównało. Umowa została ta sama z tym, że przyszła niby nowa na papierze MM. Jeśli ktoś chce sobie sobie założyć internet z MM, obowiązuje cennik z Zicomu czyli 65zł/m.
Co do Zicomowskich samochodów w Tarnowie - www.zicom.pl - firma istnieje, a łącza które były przez nich zakładane sa nadal przez nich obsługiwane.
Jeśli chodzi o transfery lokalne, nie ma dramatu, śmiało po LAN-ie idzie ~~10MB/s
Aczkolwiek sam fakt, że MM się rozpycha łokciami w Tarnowie jest denerwujący i nie przepadam za nimi bo zawsze twierdzą że "u nas jest wszystko w porządku"...
Co do Zicomowskich samochodów w Tarnowie - www.zicom.pl - firma istnieje, a łącza które były przez nich zakładane sa nadal przez nich obsługiwane.
Jeśli chodzi o transfery lokalne, nie ma dramatu, śmiało po LAN-ie idzie ~~10MB/s
Aczkolwiek sam fakt, że MM się rozpycha łokciami w Tarnowie jest denerwujący i nie przepadam za nimi bo zawsze twierdzą że "u nas jest wszystko w porządku"...
Jakby mi to miało działać tak jak kablówka którą na nieszczęście mam właśnie z MM to mogą (możecie) mieć nawet milion pięćset MB/s a i tak prędzej kupię sobie modem i się będę wdzwaniał jak 10 lat temu niż z takiej firmy skorzystam. W Zeto mam transfery na świat od kilku MB/s w godzinach osiedlowego szczytu do kilkunastu w godzinach spokoju i to wszystko z awariami raz na rok (usuwanymi sprawnie i bez robienia z klienta durnia) za 60-pare zł za dwa numery IP (dwa łącza). MM nie dorasta Zeto do pięt i to się nie zmieni choćby wszystkich dostawców w Tarnowie przejęli.transfer pisze: MM będą rozwijać tarnowski rynek i wkrótce pojawią się łacza 20 mb+
RYNEK jest wtedy, kiedy jest konkurencja. Gdy zostaje na nim tylko jeden podmiot, to wtedy trudno mówić o jego rozwoju - wtedy go w ogóle nie ma.transfer pisze: MM będą rozwijać tarnowski rynek
A zastanów się, Kolego - jaki interes ma jedyny operator na rynku w rozwijaniu infrastruktury? Po co ma wprowadzać nowe usługi, polepszać parametry, obniżać ceny - skoro klienci i tak nie mają wyboru? Przecież dla niego wystarczy wtedy tylko, że będzie utrzymywał ceny o 5zł niższe, niż Neostrada.wkrótce pojawią się łacza 20 mb+
Tym postem kolego udowodniłeś jaki poziom prezentuje MM. 20 Mb (choć Ty piszesz mb - metrobajtów ?MM będą rozwijać tarnowski rynek i wkrótce pojawią się łacza 20 mb+ a to już nawet dla św.pamięci IS praktycznie żadko możliwe. Jeśli chodzi o żeto to jest tylko na małej ilości bloków bo miała kiedyś układ z IS że niewchodzą na te same bloki pczywiście to też sie zmieniło pozatym telewizja IPTV z zeto kto ma wie że szału niema a internet przezto niechodzi rewelacyjnie.

Zeto jest w dużej ilości bloków... Zielone, Westerplatte, Brandsteattera, Reymonta, Rolnicza, Kolejowe, Skowronków, Lwowska, Długa, Leśna to tylko największe ulice/osiedla.
Nie wiem kto wam w tym MM takie bzdury wciska o zwalnianiu neta przez IPTV. IPTV wpływ na Internet ma taki jak 2 paski na masce na moc samochodu. Łącza są 100 Mb - kanał IPTV zajmuje 2-3 Mb pasma (max 20 w HD). Pozostaje w najgorszym przypadku 80 Mb pasma na inne usługi - 80 Mb które w MM nigdy się nie pojawią...
-
- Rhetor
A żem się uśmiał...transfer pisze: MM będą rozwijać tarnowski rynek i wkrótce pojawią się łacza 20 mb+ a to już nawet dla św.pamięci IS praktycznie żadko możliwe.
A teraz taka teoria bardzo prawdopodobna w Tarnowie, biorąc pod uwagę, że mm ma większość miasta i nałapanych klientów
ceny usług wracają do normy jaka panuje w całym kraju, wiecie ile w Rzeszowie płaci się za TV i net od mm prędkości 512 kb/s ? <--- 85 zł!
Rzeczywiście rewelacja cenowa i jakościowa jak się nie ma konkurencji...
Co do reszty wypowiedzi - nie będę komentował, bo aż od ciebie bije nieznajomość tematu.
-
- Rhetor
bastol23, i teraz pozostanie pytanie co w momencie gdy mm wejdzie w Tarnowie ze swoim cennikiem<---?
Bo jak pisałem wcześniej, śmiem twierdzić, że to zrobią, bo klientów już nałapali.
Bo jak pisałem wcześniej, śmiem twierdzić, że to zrobią, bo klientów już nałapali.
Ja nie chce być złym prorokiem ale za pewne jak opanują większość Tarnowa to ceny skoczą, a transfery spadną. Na razie MM moim zdaniem stosuje ceny dumpingowe aby wykończyć konkurencję. Na oficjalnej stronie 1 Mb kosztuje w promocji 44 zł zł. Nie sądzę aby w miarę korzystną ofertę utrzymywali u nas na dłuższą metę i ceny pewnie skoczą tak jak to jest w innych miastach. Dlatego tak jak już pisałem wcześniej, nadzieja w ZETO aby weszli w bloki IS.Wiadomo, że te speedtesty można o kant pupy potłuc, aczkolwiek przedstawia jakiś tam obraz. Zicom/MM - 65zł, nie narzekam na jakość usług. Test robiony na Linuxie, bo via windows by było o 50% mniej
Póki co stosują cenniki poprzednich providerów, przynajmniej w Mościcach, nie wiem jak jest z tym w Centrum LordRuthwen, musieli by całkowicie rozgościć się w Tarnowie, kupić Zeto..co tam jeszcze jest, ta kablówka MTK i RWD tak? bo w przeciwnym wypadku klienci im uciekną.
I tak zauważyłem, że nieco dostosowali jakość świadczonych usług do obowiązującej ceny, a nie odwrotnie, bo jeszcze kilka lat temu internet śmigał nieco lepiej, aczkolwiek teraz też nie jest źle, pomijając czasowe niesamowite lagi i zawyżony ms w World of Warcraft, a MM uparcie twierdzi, że nie ma z tym nic wspólnego..
Najgorsze jest to, że na tych wszystkich transakcjach cierpi klient bo jest sprzedawany razem z firmą i mało co ma do gadania
.
I tak zauważyłem, że nieco dostosowali jakość świadczonych usług do obowiązującej ceny, a nie odwrotnie, bo jeszcze kilka lat temu internet śmigał nieco lepiej, aczkolwiek teraz też nie jest źle, pomijając czasowe niesamowite lagi i zawyżony ms w World of Warcraft, a MM uparcie twierdzi, że nie ma z tym nic wspólnego..
Najgorsze jest to, że na tych wszystkich transakcjach cierpi klient bo jest sprzedawany razem z firmą i mało co ma do gadania

Miejmy nadzieję, że nie dożyjemy do takiego momentu...LordRuthwen pisze:pytanie co w momencie gdy mm wejdzie w Tarnowie ze swoim cennikiem<---?
Keleos, a zgłosiłeś im MAC'a karty, czy tylko go przykryłeś oryginalnym ? bo to też ma wpływ na transmisje, co do samej karty.. no... tez może mieć wpływ

Okej okej.. R.I.P. ISGoscinny pisze:Proszę nie rozwalać tematu
Ostatnio zmieniony 03-09-2010, 21:58 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Proksenos