Plus dla nich, że nie robią tego w okolicach godziny 14, aczkolwiek i tak powinni robić takie zabiegi w... nocy.
Szlag mnie trafia jak patrzę na politykę informacyjna Prezydenta Ścigały.Zmiany na skrzyżowaniu Czerwona - Koszycka
Wt 29.06.2010 15:22
T. B.
Znaczniki:
W dniu 29 czerwca 2010 r. wprowadzone zostały zmiany w pracy sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulicy Krakowskiej z ulicami Czerwoną i Koszycką oraz zmiana kierunków na pasach ruchu. Przejeżdżających tamtędy kierowców prosimy o szczególną ostrożność.
Tarnowski Zarząd Dróg Miejskich wprowadził zmianę kierunków na pasach ruchu ulicy Czerwonej od strony Mościc. Prawy pas przeznaczony został wyłącznie dla pojazdów skręcających w prawo, natomiast z lewego można jechać na wprost i w lewo. Zmiany te wraz ze zmianami programowymi powinny znacznie podnieść sprawność tego skrzyżowania i zmniejszyć kolejki pojazdów oczekujących na przejazd.
Nie wiem czy dzisiaj jest kumulacja ale zgaduję, że tak na kierunku Kraków-Tarnów. Z Czerwonej nie ma trzech pasów więc S-3 odpada. Najprościej zmienić sygnalizację, malowanie poziome mając w duduś poszerzenie jezdni i wydzielenie dodatkowych pasów. Ot, krawaciana polityka magistratu.suraiw pisze:czy na ul. Czerwonej i Koszyckiej będą zastosowane sygnalizatory S3?
Dziś jechałem na wprost wg nowych znaków no i oczywiście musiałem obtrąbić sznurek aut, które prawym pasem zaczęły pruć na przód - nie było to celowe zachowanie gdyż sądząc po mimice twarzy tych kierowców z ich ust cisnely sie na mnie niecenzuralne słowa..suraiw pisze:1. Na pasie skrętu w prawo z Czerwonej w Krakowską dalej stają samochody jadące na wprost.
Aaa... A ja myślałem, że to jakieś cymbały śmigały na czerwonym z Jana Pawła w Słoneczną tuż przed ruchem zmierzającym od strony ul. Lwowskiej w Słoneczną.Roberto pisze:To jest chyba jakaś zorganizowana akcja; prawie codziennie jeżdżę niektórymi skrzyżowaniami i wiem już jakie są na nich kolejności faz dla poszczególnych kierunków więc dojeżdżając do skrzyżowania wiem czego się za chwilę spodziewać. Tzn. wiedziałem; dzisiaj na tych skrzyżowaniach światła świeciły się zupełnie inaczej; przykłady to skrzyżowanie Słoneczna-JPII i Słoneczna-Słowackiego-MBF.
Jacku ty jako pokolenie postkomunyMasz hurri rację i co z tego? Władza wie lepiej a motłoch mordę w kubeł.!!