Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Dodatkowo nasz wynik ciągnie mocno w dół KTA i KDA, które zaliczają się do obszaru metropolitalnego a praktycznie żadnych istotnych pracodawców nie mają i są regionami raczej biednymi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
kta to spory region i robią zakupy w kt, pasuje zrobić rondo na rogu tuchowska i narutowicza, dużo ludzi z kt mieszka w gminie choćby miasta się rozlewa urban sprawl, czy tuchów choćby też spory nawet
Orator i mistrz mowy polskiej.drogfan pisze:kta to spory region i robią zakupy w kt, pasuje zrobić rondo na rogu tuchowska i narutowicza, dużo ludzi z kt mieszka w gminie choćby miasta się rozlewa urban sprawl, czy tuchów choćby też spory nawet
Google Translator się poddał. @drogfan - kolejnym razem daj komuś do przeczytania to, co napisałeś zanim to wyślesz i niech zrobi z tego coś na kształt poprawnego zdania. Inaczej będę kasować posty jako napisane w obcym języku.
Dziękuje za informacje, teraz to lepiej widaćMr Greenback pisze: No tak.. To może inaczej. GUS opublikował właśnie zestawienia statystyczne za rok 2018. Widać jak na dłoni kto ma i wydaje, a kto tylko wydaje...

Ciekawe jak wygląda obecnie sytuacja z terenami po byłym Owintarze.
RDN informowało w lutym: "Na działce od strony Bandrowskiego, do której miasto miało również propozycję pierwokupu, właściciel ma pozwolenie na budowę w zrujnowanych halach.Mają tam powstać dwa sklepy oraz biura i magazyny.
A w pażdzierniku pojawił się taki komunikat:
"Prywatna firma z północy kraju dostała decyzję o warunkach zabudowy.
Pozwala ona na budowę na terenie dawnej fabryki przetwórstwa owocowo – warzywnego wielorodzinnych budynków mieszkalnych. Chodzi o teren od ulicy Bandrowskiego, na którym są zdewastowane szkielety hal po biurach i magazynach.
Nadal nic się tam nie dzieję.Wiem, że uporządkowano jedną działkę i tyle. Coś mi się wydaje, że Owintar będzie straszył kolejne lata. W 2029 pojawi się komunikat w stylu tarnowskich dziennikarzy: Na terenach po byłym Owintarze zadomowiły się sarny. Mieszkańcy się skarżą, że jelenie podchodzą do dzieci itp.

RDN informowało w lutym: "Na działce od strony Bandrowskiego, do której miasto miało również propozycję pierwokupu, właściciel ma pozwolenie na budowę w zrujnowanych halach.Mają tam powstać dwa sklepy oraz biura i magazyny.
Pozwala ona na budowę na terenie dawnej fabryki przetwórstwa owocowo – warzywnego wielorodzinnych budynków mieszkalnych. Chodzi o teren od ulicy Bandrowskiego, na którym są zdewastowane szkielety hal po biurach i magazynach.
Nadal nic się tam nie dzieję.Wiem, że uporządkowano jedną działkę i tyle. Coś mi się wydaje, że Owintar będzie straszył kolejne lata. W 2029 pojawi się komunikat w stylu tarnowskich dziennikarzy: Na terenach po byłym Owintarze zadomowiły się sarny. Mieszkańcy się skarżą, że jelenie podchodzą do dzieci itp.

Tu masz informacje sprzed dwóch tygodni : https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-w- ... c3-7444787" onclick="window.open(this.href);return false;kari pisze:Ciekawe jak wygląda obecnie sytuacja z terenami po byłym Owintarze.
Nadal nic się tam nie dzieję.Wiem, że uporządkowano jedną działkę i tyle. Coś mi się wydaje, że Owintar będzie straszył kolejne lata. W 2029 pojawi się komunikat w stylu tarnowskich dziennikarzy: Na terenach po byłym Owintarze zadomowiły się sarny. Mieszkańcy się skarżą, że jelenie podchodzą do dzieci itp.![]()
![]()
Teraz mają stanąć tam wieżowce
Za dwa miesiące okaże się, że jednak będzie tam płatny parking 

Jest różnica między stanąć MAJĄ a stanąć MOGĄ. Jak sami sobie będziemy dopowiadać różne rzeczy to nic dziwnego, że potem będziemy pisać o niespełnionych obietnicach. Ja nie widziałem ani jednej informacji od tego inwestora co tam ma być, a to przecież od niego w największej mierze to zależy.
nie wiem czy to w dobrym temacie, ale co to za huk dzisiaj słychać cały dzień w Tarnowie? W krzyżu co 5 minut słychać potężny huk trwający kilka sekund dobiegający z centrum miasta. Ma ktoś jakieś na ten temat informacje?
Testy dział na Mechanicznych - stosunkowo często spotykane zjawisko 

-
- Rhetor
No to ostro dają po garach, w sumie to zastanawiałem się od jakiegoś czasu co tak wali i zacząłem nawet szukać jakiegoś składu w okolicy domu.
Przyznaję że nie rozumiem Waszego zdziwienia hukiem. ZM w Tarnowie od x lat produkują broń i od x lat wykonują jej testy. Ten huk mieszkańcom towarzyszy też od x lat a tu proszę, ktoś nagle jest zdziwiony.... No chyba, że właśnie wczoraj się tutaj sprowadził 

-
- Rhetor
Jakoś tak mieszkając przy JP2 czy Słonecznej ginął w huku samochodów, obecnie mam znacznie cichsze otoczenie i słychać to dokładnie.
I dawniej to raczej w wierzchosławickich lasach strzelali
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"