Ciekawe czy to akcja koszenia działki po interwencji Straży Miejskiej

Szczerze lepiej wyglądało zarośnięte taki prawie park. Teraz znowu ruiny odsłaniają.
No nie jest 100% nowy. Zachowano ściany, kolumny. Wymieniona jest więźba dachowa, dach i podniesiono go delikatnie. Wszystko zgodnie z zaleceniami konserwatora.Goscinny pisze:Chodzi o ten dworek, który już dworkiem nie jest, bo to co stoi to jest 100% nowy budynek na miejscu starego?Coś jak remont hali "Jaskółka"
A niech sobie będzie co chce - gospoda i centrum miasta jakoś mi się kłóci, ale skoro ktoś ma taki pomysł, to niech realizuje.
Klipa201 pisze:Informacja z Nowego Sącza tam też remontują nawierzchnie rynku " Prace na Rynku idą, jak widzimy, w dobrym tempie. W tych miejscach, gdzie mamy rozebraną nawierzchnię i gdzie jest wykonane profilowanie, zagęszczenie podłoża i wykonane remonty i przekładki sieci oraz odwodnienie, to tutaj płyta jest wylana niezwłocznie. Po nabraniu wytrzymałości odpowiedniej, wykonywana jest na tej płycie podsypka i układana kostka. " Moje pytanie brzmi czy na naszym rynku też wylewają takie płyty betonowe i na nich robią podbudowe i układają kostke ?
Pomysł dobry. Budynek pasuje na gospodę. Pyta ie natomiast brzmi: a gdzie goście będą parkować? Zaparkowanie na Sowińskiego to już dzisiaj graniczy z cudem. Gospodarz planuje parking? Wiadomo coś?wejss pisze:Zasłyszałem dziś, że dworek na Batorego jednak nie będzie służył jako biuro. Podobno szykuje się tam restauracja lub jak kto woli gospoda.
Niestabilna pogodamirak pisze:Podczas zawalania kolejnych terminów przy remontach prowadzonych przez PKP miasto tłumaczyło, że nie ma na nie wpływu. Jak wytłumaczy trwający już trzy miesiące remont 100 metrów ulicy Romanowicza.
A może Wody Polskie?Klipa201 pisze:Niestabilna pogoda