Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Zawsze masz koszty dowozu sprzetu no i zamówienia masy musi być większa ilośc.
Szkoda że tych TArnowskich tak się przeciąga ale to jednak nowa inwestycja.
Tak swoją drogą, czy padła kiedyś jakaś informacja kiedy, i czy w ogóle, naprawiony zostanie ten obity wiadukt nad Tuchowską?
Można w nieskończoność cytować wypowiedzi pani rzecznik PKP z ubiegłych miesięcy- "wiadukt na ul. Tuchowskiej zostanie naprawiony niebawem, wkrótce, w najbliższym czasie......"
-
- Rhetor
Jutro rocznica 
niedziałek, 27 listopada 2017, 08:26
WIADUKT NA ULICY TUCHOWSKIEJ JEST ZALEWANY PRZY KAŻDEJ ULEWIE. KOLEJARZE NIE CZUJĄ SIĘ WINNI
Kolejarze przekonują, że nie są winni zalewania przejazdu pod przebudowanym wiaduktem na ulicy Tuchowskiej. Dzieje się tak po każdej większej ulewie. Rok po zakończeniu prac tarnowscy drogowcy podkreślają, że nie odbiorą przebudowanej drogi pod wiaduktem na ulicy Tuchowskiej dopóki nie zostanie poprawione odwodnienie Tuchowskiej. Piotr Karp z Polskich Linii Kolejowych odpowiada jednak, że kolejarze tego nie zrobią, bo nie czują się winni.

niedziałek, 27 listopada 2017, 08:26
WIADUKT NA ULICY TUCHOWSKIEJ JEST ZALEWANY PRZY KAŻDEJ ULEWIE. KOLEJARZE NIE CZUJĄ SIĘ WINNI
Kolejarze przekonują, że nie są winni zalewania przejazdu pod przebudowanym wiaduktem na ulicy Tuchowskiej. Dzieje się tak po każdej większej ulewie. Rok po zakończeniu prac tarnowscy drogowcy podkreślają, że nie odbiorą przebudowanej drogi pod wiaduktem na ulicy Tuchowskiej dopóki nie zostanie poprawione odwodnienie Tuchowskiej. Piotr Karp z Polskich Linii Kolejowych odpowiada jednak, że kolejarze tego nie zrobią, bo nie czują się winni.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Na ulicy Krakowskiej aktualnie zdemontowano po stronie południowej barierki wzdłuż chodnika dla pieszych. Po co ? Nie mam pojęcia.
Ja ciekaw jestem kiedy skończą wiadukt na Gumniskiej, bo to, że puszczono ruch nie oznacza, że jest skończony.
Tam widać, że nie ma np. barierek na wiadukcie tylko jakieś deski są jako prowizorka.
A co do Krakowskiej to czekam z niecierpliwością czy przypadkiem nie będą tam.... zrywać asfaltu, bo "zapomnieli" o jednym kablu idącym wzdłuż ulicy i teraz jest problem co z tym fantem zrobić.
Mówię wam - na wiosnę zrobimy tam imprezę na 5 urodziny remontu.
I mam od razu propozycję - może złożyć do odpowiedniej komisji pismo o to, żeby wiadukt nosił imię "planu 5-letniego" czy "nieudolności władz"?
Tam widać, że nie ma np. barierek na wiadukcie tylko jakieś deski są jako prowizorka.
A co do Krakowskiej to czekam z niecierpliwością czy przypadkiem nie będą tam.... zrywać asfaltu, bo "zapomnieli" o jednym kablu idącym wzdłuż ulicy i teraz jest problem co z tym fantem zrobić.
I mam od razu propozycję - może złożyć do odpowiedniej komisji pismo o to, żeby wiadukt nosił imię "planu 5-letniego" czy "nieudolności władz"?
Mnie to się już nawet z tego śmiać nie chce, chociaż Twoje pomysły z nazwami są jak najbardziej godne rozważeniaGoscinny pisze:Mówię wam - na wiosnę zrobimy tam imprezę na 5 urodziny remontu.

To jest całkiem prawdopodobne, ale jakie to ma znaczenie - stołek dla "rozsądnego" jest? Jest! Nie sądzę, by ktokolwiek się z UMT tym już przejmował. Za 5 lat przy urnie nikt nie będzie pamiętał o Krakowskiej.Goscinny pisze:J
Goscinny pisze:
I od razu spytać czy mają jakiś plan na oficjalne obchody 5-lecia remontu. A jak nie mają to jako projekt do BO zgłosić.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
A dzisiaj w Radiu Kraków informacja:
TARNÓW: KONIEC REMONTU WIADUKTU NAD ULICĄ KRAKOWSKĄ ZNÓW SIĘ ODDALA. WINNA POGODA
No to już wiadomo dlaczego tak się opóźnia. Winny śnieg, mróz i padający deszcz.
TARNÓW: KONIEC REMONTU WIADUKTU NAD ULICĄ KRAKOWSKĄ ZNÓW SIĘ ODDALA. WINNA POGODA
No to już wiadomo dlaczego tak się opóźnia. Winny śnieg, mróz i padający deszcz.
Już parę razy o tym wspominałem wcześniej i się potwierdza. Wiadukt całkowicie oddany do użytku będzie na wiosnę kwiecień/maj 2019 roku....jeśli otworzą teraz to będzie przejazd po sfrezowanej tylko części i garbach.....tak jak miało to miejsce w okresie wyborów.
-
- Rhetor
Wcześniej sądziłem że to sabotaż, żeby zrobić kandydatowi PiSu wielkie otwarcie. Teraz to już jest ewidentne działanie na niekorzyść mieszkańców, bez jakiejkolwiek reakcji władz miasta.
Może przez to, że nie wygrał ten, co "potrzeba"...Jan Kowalski pisze:Wcześniej sądziłem że to sabotaż, żeby zrobić kandydatowi PiSu wielkie otwarcie. Teraz to już jest ewidentne działanie na niekorzyść mieszkańców, bez jakiejkolwiek reakcji władz miasta.

-
- Rhetor
Skończyć kiedyś muszą, a teraz to się odbija tylko na nich.
Teraz zostały im do zamontowania barierki energochłonne po stronie północnej, barierki przy chodniku po stronie północnej - te które wczoraj odkręcili i wylanie asfaltu. Robota na 3 dni.
Teraz zostały im do zamontowania barierki energochłonne po stronie północnej, barierki przy chodniku po stronie północnej - te które wczoraj odkręcili i wylanie asfaltu. Robota na 3 dni.