Myśleliście, że w ZPS wybrali prezesa i koniec? To proszę.
Według nieoficjalnych informacji zwolni się jedno z głównych stanowisk. Wszystko ma się okazać po objęciu przez Jarosława Kolendo funkcji prezesa, który pokieruje zespołem przychodni od 17 sierpnia. Najpewniej na emeryturę przejdzie Jan Lazar, wieloletni zastępca dyrektora ds. ekonomiczno-administracyjnych ZPS. Tę informację potwierdził jeden z członków zarządu.Według naszych nieoficjalnych informacji – może go zastąpić Anna Nowicka, obecnie szefowa działu logistyki szpitala św. Łukasza w Tarnowie, która startowała w konkursie na szefa Zespołu Przychodni Specjalistycznych
http://rdn.pl/?p=141298" onclick="window.open(this.href);return false;
A teraz wpis z Kuriera Tarnowskiego:"(..) o fotel prezesa walczyli m.in. Jarosław Kolendo (były kandydat Platformy Obywatelskiej – 6. miejsce – na liście wyborczej do Rady Miejskiej z okręgu Mościce, Chyszów, Strusina), Jerzy Woliński (były działacz Platformy Obywatelskiej, niegdysiejszy szef licznego koła tejże partii),
Anna Nowicka (kierownik działu logistyki w nowym szpitala,
widywana w towarzystwie byłego radnego Platformy Obywatelskiej)

Rozumiem, że trwają poszukiwania pracy dla Jerzego Wolińskiego?
PS. W odpowiedzi na priv: ne mam osobistych korzyści lub strat z tego "otwartego konkursu". Po prostu kręcąca się przy sprawach zdrowia w Tarnowie osoba zwróciła moja uwagę na to i się temu zacząłem przyglądać. I już wiem, że ta ekipa nie dostanie mojego głosu nigdy więcej.