Internet w Zeto i router
-
- Obywatel
Witam chcialbym sie przylaczyc do tej dyskusji, TP-LINK wr740n to router ktory jako jedyny z ktorym sie do tej pory spotkalem nie dziala w ZETO ,nic nie pomoga zadne klonowania maca i inne ustawienia po prostu nie dziala i koniec, na dodatek jest z N-ka znaczy dziala z szybszymi kartami sieciowymi , nie wiem czy to tez jest problemem w ZETO , moja rada jezeli masz mozliwosc zamiany na model TP-LINK wr340g zrob to i napewno bedzie dzialac, nie prawda jest ze trzeba miec router z podbiciam ttla za ok 130zl jak podaje kolega wyzej , czasy kiedy ZETO utrudnialo zycie mieszajac ttl-ami minely wraz z konkurencja jaka wyrosla im na naszym rynku , wiekszosc lokalnych dostawcow sama wrecz zacheca do korzystania z routerow a ich serwisanci konfiguruja je na miejscu u klienta, TP-Link WR340g kosztuje ok 80zl i smiga az milo, obsluguje wszystkie protokoly zabezpieczen i ma rewelacyjny zasieg wifi polecam bo sam z niego korzystam wlasnie w ZETO !!!! 

Mam swój i nie zwracałem uwagi, co to będzie. Wcześniej jakiś prymitywny D-link, teraz TP-Link. Chodzi. Zielone.
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
-
- Rhetor
Ojtam od razu lipa. Wprowadzacie "niedasizm"? ;-) To, że jest 13 kanałów, nie świadczy, że na każdym "ruch" jest identyczny. Należałoby zacząć od tego, że 97,53% użytkowników nie zmienia defaultowego kanału na mniej obciążony, więc można przyjąć, że 8-10 kanałów stoi zupełnie luzem, z pojedynczymi AP lub routerami. Odwagi!
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.