Dominik_PCH pisze:W sprawie Amfiteatru, info bezpośrednio z UMT. Urząd nie planuje ogłaszać otwartego konkursu na zagospodarowanie/projekt amfiteatru. Obecenie są dwie możliwości:
1. Roman robi swój projekt
2. Radni wyrzucają projekt Romana do kosza i nie wiadomo co dalej
Jeśli w międzyczasie urodziła się inna opcja i ktoś ją zna, niech napisze. Moje informacje są sprzed 2-3 tygodni.
CzasMiasta.pl
Niestety Roman robi swój projekt, bo radni nie mają odwagi ( mimo wyrażanych zachwytów nad projektem Amfiteart ) aby go powstrzymać. Na sesji, na której była omawiana historia sporu o koncepcję zagospodarowania, Prezydent oświadczył, że jest gotów wycofać wniosek jeśli taka będzie wola radnych - sprytne posunięcie. Wycofanie wniosku nie oznacza bowiem dopuszczenie innego projektu do realizacji z funduszy programu rewitalizacji, a przy okazji radni opozycji mogą wystawić się na atak za torpedowanie inwestycji...
W sprawie Rynku:
Goscinny pisze:Jeśli chodzi o remont Rynku, to wrzucałem projekt na Agorę - przede wszystkim zmiana jest z płyt 4cm na 10cm grubości.
Mógłbym pozostawić bez komentarza, bo co można napisać o kierowniku, inwestorze, który dopuszcza w takim miejscu płyty o grubości 4 cm, które nie wytrzymują obciążeń nawet na chodnikach - myślę, że super sprawdziłyby się na wykończenie tarasu na gruncie. Tak jak pisał Jan Kowalski, nawet dla pojazdów służb technicznych i ratunkowych płyta powinna być dostosowana do większych obciążeń i prorok do tego nie był potrzebny tylko kompetentne osoby w UMT.