I zastanawia mnie ilu klientów Gemini będzie tam kupowało kanapki

Zrozum to jeszcze raz, że sami nie zrezygnowali. Dostali najpierw podwyżki czynszu a potem ci, którzy im nie podołali wypowiedzenia najmu.OloBolo pisze:Nie wiem skąd czerpiesz swą wiedzę, ale prosta obserwacja wskazuje, że odeszli najemcy, a pozostały wolne lokale, w które upchnięto to co już było. Nie sądzę by to przyniosło zysk.wejss pisze:
Była podwyżka czynszu bo mieli chętnych na miejsca. Pozbyli się tych, którzy nie przynosili takich zysków jak by tego oczekiwał właściciel. To chyba ty nie kapujesz mechanizmów wolnego rynku. Całą zaś sytuację znam bardzo dobrze a skąd to już moja słodka tajemnica.
Co do mechanizmów wolnego rynku. Jeżeli zrezygnowali to znaczy, że im się nie opłacało. Czyli jak pisałem wcześniej, Gemini brakuje odpowiedniej ilości klientów zasobach w gotówkę.
Galeria jest wtedy dobra jak ma szeroką ofertę. To też zasada wolnego rynku. A powoli zostaje młodzieżówka i kolejne garnitury. Zawężenie oferty nie jest niczym dobrym. A tak się dzieje.
Osobnym wątkiem może być sama podwyżka czynszów w kontekście wypowiedzi zarządców o tym, że Gemini ma być dostępne dla lokalnych najemców..
Mam trzy pytania do ciebie:mefisto101 pisze:Czytam ten wątek ze smutkiem, bo tylko utwierdzam się w przekonaniu że nasze miasto to prowincja.
Z racji statutu miasta oraz położenia geograficznego to oczywiste, ale smutne, że mentalna prowincjonalność ma się aż tak dobrze.
Przepraszam ale czy to nie to samowejss pisze: Zrozum to jeszcze raz, że sami nie zrezygnowali. Dostali najpierw podwyżki czynszu a potem ci, którzy im nie podołali wypowiedzenia najmu.
??OloBolo pisze: Jeżeli zrezygnowali to znaczy, że im się nie opłacało. Czyli jak pisałem wcześniej, Gemini brakuje odpowiedniej ilości klientów zasobach w gotówkę.
Naprawdę jesteś grafikiem?!Dominik_PCH pisze:
OloBolo, żeby szybko Ci nakreślić położenie w jakim się znajdujesz obecnie. Gratuluje odwagi
Na te pytania można odpowiedzieć bardzo szybko i prosto. Mefisto pisał chyba o tobie.OloBolo pisze:Mam trzy pytania do ciebie:mefisto101 pisze:Czytam ten wątek ze smutkiem, bo tylko utwierdzam się w przekonaniu że nasze miasto to prowincja.
Z racji statutu miasta oraz położenia geograficznego to oczywiste, ale smutne, że mentalna prowincjonalność ma się aż tak dobrze.
1) Co dla ciebie jest wyznacznikiem, by miasto nie było prowincjonalne?
2) Co to jest tarnowski "klient galeryjny"?
3) Na jakiej podstawie uważasz, że możliwy jest jakikolwiek offset ze strony Gemini?
Z tego co słyszałem, to obiecują już drugi raz Park Legionów. A to już przerabialiśmy.
Czy spotkałeś się z jakąkolwiek aktywnością Gemini poza Gemini?
defekator pisze:Dodatkowo przykładem Lisiej Góry mogłoby wymusić o ile to możliwe, że konkretny procent nowych pracowników ma pochodzić z Tarnowa, tak samo jak firm modernizujących galerię etc.
.
Tak, naprawdę jestem grafikiem, chociaż wolę o sobie mówić projektant, ponieważ obszar w jakim się poruszam jest bardzo szeroki. Można mnie śledzić na Insta, zapraszam. https://www.instagram.com/alesuperstudio/" onclick="window.open(this.href);return false; Na codzień (obecnie) mocno pracuje w obszarze projektowania pod iOS i Material Design, ale nie mogę się pochwalić żadnymi obrazkami. Bardzo lubię (hobby, pasja) pracować z ciekawymi tekstami i pomagać je wydawać w formie książek. W ogóle lubię projektować pod druk.gushman pisze:Naprawdę jesteś grafikiem?!Dominik_PCH pisze:
OloBolo, żeby szybko Ci nakreślić położenie w jakim się znajdujesz obecnie. Gratuluje odwagi
Ad1 mam na myśli otwartość władz miasta na nowe, ale też mieszkańców. Zamysł urbanistyczny na miarę miasta średniej wielkości z aspiracjami na rozwój (a nie na zasadzie "eeee wystarczy, będzie"). Jeżeli coś jest już planowane do budowy/przebudowy to z myślą o przyszłości, a nie na teraz (vide rondko na Słowackiego, często korkujące się rondo obok Opla, wąskie wiadukty przebudowywanych obecnie torów kolejowych przy ul Warsztatowej, Tuchowskiej, Lwowskiej, czy słynny brak przejścia dla pieszych nad autostradą ) Otwartość mieszkańców i nie blokowanie inwestycji ze strachu przed nowym.OloBolo pisze:
Mam trzy pytania do ciebie:
1) Co dla ciebie jest wyznacznikiem, by miasto nie było prowincjonalne?
2) Co to jest tarnowski "klient galeryjny"?
3) Na jakiej podstawie uważasz, że możliwy jest jakikolwiek offset ze strony Gemini?
Z tego co słyszałem, to obiecują już drugi raz Park Legionów. A to już przerabialiśmy.
Czy spotkałeś się z jakąkolwiek aktywnością Gemini poza Gemini?
Obelgi - to argumenty tych, którzy nie mają argumentów.wejss pisze: Na te pytania można odpowiedzieć bardzo szybko i prosto. Mefisto pisał chyba o tobie.