Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Co do tego artykułu z Radia Kraków to bym się wstrzymał, bo strasznie niechlujnie napisany. Zwłaszcza o zamknięciu wiaduktu na Zbylitowskiej, tak nieistniejącego wiaduktu.
Na pewno nie będzie odcięty dojazd od południowej strony. Nadzieja jest taka, że może w końcu przyspieszą prace na Tuchowskiej.
Na pewno nie będzie odcięty dojazd od południowej strony. Nadzieja jest taka, że może w końcu przyspieszą prace na Tuchowskiej.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Do pysi. Miałem na myśli ul Kwiatkowskiego, jak wpuszczą TIRy po otwarciu wiaduktu na Cz.K.
W radiu podawali, że otwarcie dziś (18.11), a Zbylitowsta przejazd ma być zamknięty w przyszłym tyg.
W radiu podawali, że otwarcie dziś (18.11), a Zbylitowsta przejazd ma być zamknięty w przyszłym tyg.
Czy orientuje się ktoś czy dla mieszkańców okolic ulicy Zbylitowskiej zrobiona zostanie jakaś kładka, tymczasowe przejcie? (jak juz przejazd zostanie zamknięty)
Na poprzedniej stronie cytowałem artykuł Radia Kraków, z którego wynika, że przejście dla pieszych zostanie utrzymane. W jakiej formie? nie wiadomo.
Wszystko wskazuje na to, że od dziś będzie można przejeżdżać już pod wiaduktem na Czerwonej. Wczoraj trochę z czystej ciekawości przejeżdżałem obok i asfalt wylany, linie pomalowane. Prawie wyrobili się z dotrzymanym terminem 

To fakt, tam ruch się zwiększy. Zresztą ruch będzie wiekszy bo z tego co słyszę wielu moich znajomuch z południowych wiosek będzie do pracy jeździć właśnie przez Mościce żeby ominąc korki na krakowskiejLeon pisze:Do pysi. Miałem na myśli ul Kwiatkowskiego, jak wpuszczą TIRy po otwarciu wiaduktu na Cz.K.
A jaka jest wysokość wiaduktu? Czy ustawili oznakowanie pionowe? Bo na zdjęciach widać 3.9m a w internecie piszą o 4m.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Mam nadzieję, że będzie tam wyżej niż 3.9m. Przed modernizacją przy takiej wysokości niektóre ciężarówki obcierały o sufit.
Na razie jeszcze TIR-y nie jeżdżą. Może od poniedziałku.
No ja akurat już widziałem jadącą tam dziś ciężarówkęLeon pisze:Na razie jeszcze TIR-y nie jeżdżą. Może od poniedziałku.

Czy na ulicy Dąbrowskiego powstanie wiadukt? Troche nie w temacie jestem a sprzątnęli stamtąd garaże i jakieś usypy zrobili.
PS:Dzisiaj,w niedziele(!) wyburzali budynek przychodni;)
PS:Dzisiaj,w niedziele(!) wyburzali budynek przychodni;)
Będzie przejazd pod torami, rondo, nowa droga. Przynajmniej takie są plany.
Tam koło Mlektaru?! To mnie Gościnny zaskoczyłeś.Goscinny pisze:Będzie przejazd pod torami, rondo, nowa droga. Przynajmniej takie są plany.
No tak, w tym temacie wałkujemy to pewnie dopiero 2 lata, można było nie zauważyć 

"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Gościnny, mógłbyś opisać najbardziej aktualną wersję projektu układu drogowego w tym miejscu, żeby to usystematyzować?
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl