Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
-
- Rhetor
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Pani w kiosku mówiła że na 15-go października
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Oby tym razem się udało.Jan Kowalski pisze:Pani w kiosku mówiła że na 15-go października
Ciekawe czy jest to też data zamknięcia ul. Zbylitowskiej czy niekoniecznie.bpeor pisze:Oby tym razem się udało.Jan Kowalski pisze:Pani w kiosku mówiła że na 15-go października
15 października - ale roku nie podała przypadkiem?
Widząc jak potrafili przedłużyć o kilkadziesiąt procent czas wykonania remontu POD wiaduktem na Lwowskiej, to ten październik wydaje mi się jakoś mało realny.
Widząc jak potrafili przedłużyć o kilkadziesiąt procent czas wykonania remontu POD wiaduktem na Lwowskiej, to ten październik wydaje mi się jakoś mało realny.
Jeśli ktoś trafi z odpowiedzią, to polecam zagrać w Lotkabpeor pisze:Mam pytanie. Kiedy skończą wiadukt na mościcach?

No to jak obstawiamy to ja daje 23 października 2015 

Dopóki nie przełożą ruchu na "nową" połówkę stacji w Tarnowie i na nowy wiadukt to nic więcej się dziać nie będzie.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
To pociągi już jeżdżą po południowej stronie czy nie?Vonstock pisze:A dziś rano pociągi na dworcu w Tarnowie jeździły już po wyremontowanej części torów (strona południowa).
Byłem na dworcu zobaczyć jak to wygląda ale nie spotkałem tam żadnego pociągu

Jeżdżą, sam to widziałem, inne osoby na forum SSC też potwierdziły moją wersję, wszystkie perony na tą chwilę są czynne.
W sumie dotyczy modernizacji: http://www.tarnowianin.com/n/wydarzenia ... tarnowskim" onclick="window.open(this.href);return false;
Najciekawszy kwiatek:
Najciekawszy kwiatek:
Fajnie - cały syf z drogi poleci do Wątoku ot tak, bo miasto nie wymusiło jakiejś przepompowni, która pchałaby to wszystko do kanalizacji.Z kolei na ulicy Lwowskiej w ogóle nie było w planach budowy przepompowni. Woda ma tam być odprowadzana do Wątoku, który przepływa poniżej.
-
- Archont
Goscinny, dopiero teraz wpadłeś na to, że Miasto Tarnów dla PKP/Wykonawców jest frajerem jakich mało? Naiwni jak dziecko, kompletnie nie starają się o to co im się należy. Dla Inwestora i Wykonawców to istny raj.
-
- Prytan
Bardzo "spodobała" mi się wypowiedź ZDiK " Kratki ściekowe są regularnie czyszczone" . Jeżdżę regularnie po mieście od ponad 3 lat i widzę cały czas te same studzienki pozatykane. Czyszczenie widziałem może raz . A myślę, że ze 30% studzienek jest niedrożnych. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, ale na pewno nie wykonuje swoich obowiązków służbowych.
Będziem życ
Jechałem wczoraj po 15 ul. Elektryczną i Spokojną. W obydwu przypadkach odnosiłem wrażenie, że jadę korytem rzeki. A w sunie tak bardzo nie padało, tzn padało ale oberwania chmury nie było.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Kolektory są wypełnione prawie na maksa - jak pada, to jest 100% i żadne kratki nie pomogą.