Mam pytanie. Na stronach UM w zakładce zastępcy są krótkie biogramy, ale brakuje mi zakresu obowiązków, kto czym się zajmuje.
http://www.tarnow.pl/Miasto/Urzad-Miast ... Prezydenta" onclick="window.open(this.href);return false;
Pytanie.
Który wice nadzoruje pracę pana Madeja (dyrektor wydziału inwestycji, jeszcze) i czy ten sam wice odpowiada za „realizowanie budżetu” (plany, projekty, przetargi)?.
Budżet Miasta
Re: Budżet Miasta
Nie vice, ale pełnomocnik J. Stankiewicz.
-
Autor tematu - Rhetor
Dzięki za info, czyli struktura w tym przypadku wygląda tak?
Prezydent Roman Ciepiela --> pełnomocnik Stankiewicz Jadwiga --> dyrektor Krzysztof Madej (jeszcze) --> i dalej w dół...
według BIPu wygląda to tak
Prezydent --> Dyrektor Wydziału Realizacji Inwestycji
http://bip.malopolska.pl/umtarnow/Artic ... 61416.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prezydent Roman Ciepiela --> pełnomocnik Stankiewicz Jadwiga --> dyrektor Krzysztof Madej (jeszcze) --> i dalej w dół...
według BIPu wygląda to tak
Prezydent --> Dyrektor Wydziału Realizacji Inwestycji
http://bip.malopolska.pl/umtarnow/Artic ... 61416.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Im więcej szczebli, tym bardziej można rozmyć odpowiedzialność.
A pełnomocnicy jak widać są tacy bardziej tajni, bo nie są vice.
A pełnomocnicy jak widać są tacy bardziej tajni, bo nie są vice.
-
- Rhetor
O jakiej odpowiedzialności można pisać w przypadku UMT? Przykład z ostatnich wyborów. Urzędnik własnym podpisem zaakceptował wzór karty do głosowania. Krzywda mu się do dzisiaj nie stała. Wręcz przeciwnie - dostał premię za dobrze przeprowadzone wybory.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
Autor tematu - Rhetor
Wiem chłopaki, wszystko rozumiem, ale potrzebuje ustalić strukturę kto jest pod kim w tym konkretnym przypadku. Próbuje realizować „inicjatywę obywatelską” i aktualnie trafiam na coraz ciekawsze jaja. Opiszę proces jak już będzie po (ludzi wymienię z imienia i nazwiska), może komuś się przyda Case Study jak pracuje się z Urzędem na przykładzie konkretniej sprawy. Teraz muszę iść szczebel wyżej niż dyrektor (jeszcze) Madej, stąd pytanie kto jest nad nim.
Ale jak piszesz, że są coraz ciekawsze jaja, to czy kiedyś będzie po? 

-
Autor tematu - Rhetor
Dobre pytanie
. Zobaczymy, na razie zwrócę się z pismem do przełożonego pana dyrektora (jeszcze) Madeja. Potrzebuje załączników do „Case Study" 
Do admina:
Wiem do kogo mam się zwrócić. Prośba o skasowanie tego tematu. Na tym etapie to jest w kategoriach wiem, ale nie powiem. Skończę to wrzucę kto będzie chciał to sobie przeczyta. Z góry dzięki!

Do admina:
Wiem do kogo mam się zwrócić. Prośba o skasowanie tego tematu. Na tym etapie to jest w kategoriach wiem, ale nie powiem. Skończę to wrzucę kto będzie chciał to sobie przeczyta. Z góry dzięki!
-
- Rhetor
Odszukaj zarządzenie nr 96/2015 prezydenta Tarnowa, ostatni w nim załącznik to schemat organizacyjny UMT obowiązujący od 1 maja, a drugi w kolejności załącznik pokazuje komu co podlegać będzie od 1 maja.
Może być trudno, zwłaszcza w momencie zmian w strukturze; Madej za kilka dni będzie w zupełnie innym wydziale, a dokładnie chyba w ZDiK.Dominik_PCH pisze: potrzebuje ustalić strukturę kto jest pod kim w tym konkretnym przypadku
-
Autor tematu - Rhetor
Dorota1975 Dziękuje