A ja już myślałem, że drogowcy cementem łatają dziuryPrzemczaN pisze:Na skrzyżowaniu pod świtem dziwna sytuacja.

A ja już myślałem, że drogowcy cementem łatają dziuryPrzemczaN pisze:Na skrzyżowaniu pod świtem dziwna sytuacja.
Jeszcze nigdy prawie mnie nie rozjechał kierowca 25 minus.MST wónraT pisze:Też mi się tak wydaje, tylko wtedy zawsze w aucie siedzi kierowca 25 minus.aaee pisze:
Wydaje mi się że 3/4 sytuacji kiedy ktoś prawie mnie rozjedzie czy gdy zauważę jakieś wymuszenie czy niebezpieczną sytuację na drodze to w aucie zawsze siedzi kierowca 50+.
To dziękuj Bogu, że PRAWIE Cię nie rozjechał.aaee pisze:
Jeszcze nigdy prawie mnie nie rozjechał kierowca 25 minus.
Niech każdy odpowie sobie na pytanie czy warto tak szaleć i pokazywać głupotę na jezdni?.W Żywcu prawie doszło do tragedii. Późnym popołudniem 60-letni kierowca wjechał na przejście z dużą prędkością. Tylko dzięki szybkiej reakcji dwóch kobiet, które przechodziły przez ulicę z dziećmi, udało się uniknąć wypadku. Policja opublikowała wideo, nagrane przez innego kierowcę.
62-letnia mieszkanka Żywca, wraz z córką, zareagowała błyskawicznie, co uchroniło je i dwójkę małych dzieci od tragedii. Kierowca był trzeźwy. Z uwagi na rażące naruszenie przepisów drogowych mężczyzna stracił prawo jazdy.
Przejście dla pieszych, gdzie doszło do zdarzenia, znajduje się w oświetlonym miejscu, w centrum miasta.
Słoneczna, Słowackiego, Gumniska, JPII... duży jest w Tarnowie wybór dróg, gdzie niektórzy kierowcy jeżdżą jak po autostradzie albo urządzają slalomy bez zwalniania i używania kierunkowskazów. Wystarczy się wybrać któregoś popołudnia w dzień roboczy i poobserwować przez przynajmniej kilkanaście minut. Co rusz na horyzoncie pojawia się tam mistrz kierownicy, dla którego zebra na jezdni to tylko popaćkany asfalt a pieszy jest jak powietrzeLordRuthwen pisze:Powiem Ci, że jakby to mnie spotkało i by się okazało, że dziecku nic nie jest to nie mogę być pewny, po prostu nie mogę, czy by mu się krzywda nie stała, jak tak na to patrzyłem to we mnie zagotowało momentalnie.
Do takich debili należy strzelać, tak po prostu.
Teraz wszystko jasne. Generalnie tirowcy jeżdżą, ale do do kościoła, lekarza i sklepu chodzą.aaee pisze:
Akurat kierowcy "TIR-ów" to inna ranga. Bo oni nie jadą do kościoła, lekarza i sklepu.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pVH2stYZDr4&t=39[/youtube]Tarnowska policja poszukuje wyjątkowo bezczelnego i bezmyślnego kierowcy motocykla crossowego, który wjechał na jednośladzie do Galerii Gemini. Wymijając zdezorientowanych klientów przemknął jedną z głównych alejek i drugim wyjściem opuścił sklep.
Do zdarzenia doszło kilka dni temu, a o sprawie zrobiło się głośno po tym, jak ktoś zamieścił nagranie w sieci. Policję o rajdzie, który naraził bezpieczeństwo klientów sklepu powiadomiła ochrona galerii.
Motocyklista odpowie także za łamanie przepisów poza galerią. Na filmie widać wyraźnie, że przejeżdża przez skrzyżowanie na czerwonym świetle, a także łamie inne zasady ruchu drogowego.
Policja czeka na sygnały, które mogą pomóc namierzyć bezmyślnego motocyklistę.