"Tanie paliwo" w Tarnowie
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Ja tankuję gaz zazwyczaj u Valdiego i nie narzekam. Parę razy się naciąłem na Statoilu - może mam instalację inaczej ustawioną niż jakiś tam standard, ale na Statoilu potrafiło mi chapnąć po 18 litrów w trasie, a na paliwie u Valdiego jakieś 15 jeżdżąc tymi samymi drogami.
Jednak najlepiej wspominam stacje.... Lukoil w Czechach - stamtąd miałem najmniejsze spalanie.
Jednak najlepiej wspominam stacje.... Lukoil w Czechach - stamtąd miałem najmniejsze spalanie.
Re: "Tanie paliwo" w Tarnowie
Ceny paliw idą w górę, mimo spadków cen ropy. Tak jak się spodziewałem ropa brent znalazła punkt równowagi w okolicach 60 USD za baryłkę, od kilku dni mamy powolne spadki na światowych giełdach, obecnie ropa Brent po 57,5 USD/bbl. Jednak cały czas dolar drożeje to powoduje dalsze podnoszenie cen paliw w hurcie.
Obecnie w hurcie ceny benzyny wyprzedziły ceny oleju napędowego i wynoszą odpowiednio 3,72 za litr ES95 oraz 3,71 za litr ON (ceny z wszystkimi opłatami ale bez podatku VAT i bez marży detalicznej).
Ceny LPG również pójdą w górę (zawsze reagują z pewnym opóźnieniem względem paliw tradycyjnych) - ceny hurtowe autogazu w ciągu ostatniego tygodnia poszły w górę od 10 do 12 groszy za litr.
Obecnie w hurcie ceny benzyny wyprzedziły ceny oleju napędowego i wynoszą odpowiednio 3,72 za litr ES95 oraz 3,71 za litr ON (ceny z wszystkimi opłatami ale bez podatku VAT i bez marży detalicznej).
Ceny LPG również pójdą w górę (zawsze reagują z pewnym opóźnieniem względem paliw tradycyjnych) - ceny hurtowe autogazu w ciągu ostatniego tygodnia poszły w górę od 10 do 12 groszy za litr.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Rano: Orlen Mościckiego ES95 4.63 - Bonarka w Krakowie 4.41
aktualna cena ropy na giełdzie 56$/Baryłka. $ taniej!!
aktualna cena ropy na giełdzie 56$/Baryłka. $ taniej!!
Ropa tanieje, dziś nawet ponad 4%. Niestety dolar kontynuuje rajd w górę. Dlatego u nas ceny raczej będą stały w miejscu lub jeszcze lekko pójdą do góry.
Co ciekawe w hurcie olej napędowy od dwóch dni lekko taniał, a benzyna dalej drożała, benzyna jest już 7 gr na litrze droższa od ON, a jeszcze 2 tygodnie temu była 10 gr. tańsza.
Zwyżki w hurcie kontynuuje także LPG - od minimów cenowych wzrósł już od 14 do 16 groszy na litrze.
Co ciekawe w hurcie olej napędowy od dwóch dni lekko taniał, a benzyna dalej drożała, benzyna jest już 7 gr na litrze droższa od ON, a jeszcze 2 tygodnie temu była 10 gr. tańsza.
Zwyżki w hurcie kontynuuje także LPG - od minimów cenowych wzrósł już od 14 do 16 groszy na litrze.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
I widać już ceny w górę LPG na wszystkich stacjach w Tarnowie. Jeszcze gdzie nie gdzie wczoraj była różnica 10 - 14 gr to dziś jest wszystko prawie na jednym poziomie od 1.76 do 1.79 gr za l/LPG.
Pozdrawiam
Artur
Artur
Po raz pierwszy widziałem sytuację, że na Spokojnej gaz był po 1,77 zł a na Shellu u góry po 1,69.asziatko pisze:I widać już ceny w górę LPG na wszystkich stacjach w Tarnowie. Jeszcze gdzie nie gdzie wczoraj była różnica 10 - 14 gr to dziś jest wszystko prawie na jednym poziomie od 1.76 do 1.79 gr za l/LPG.