Moderator: Goscinny
Problemem jest to, że ten cyrk odbywa się za nasze pieniądze. Darmozjady z różnych partii żerują na podatniku, który musi oddać pod przymusem kilkadziesiąt procent zarobionych przez siebie pieniędzy na utrzymanie tych naciagaczy. Z drugiej strony ludzie którzy maja wiedzę i doświadczenie w zarządzaniu wolą pracować tam gdzie prawdziwa jakość jest doceniona. Przy ogólnej bierności społeczeństwa mamy to co nam podadzą - Ciepiela i Koprowski.Jan Kowalski pisze:I to jest problem. Chciałbym zagłosować przeciwko Ciepieli, ale PIS nie daje mi szans. Gdyby chociaż Kądzielawskiego wystawili. Przynajmniej jest jakiś. Koprowski niestety ma jedna wadę, którą w pełni wykorzystał w kampanii. Odzywa się.hurricane pisze:Koprowski no cóż - spuśćmy zasłonę milczenia.
Niestety, ale to jest absolutna prawda. Specjalistów od zarządzania w administracji w Polsce nie brakuje, fachowców od zarządzania w skali makro - również. Tylko jakoś trzymają się oni z dala od stanowisk politycznych pierwszego frontu. Bo kto szanujący się i znający własną wartość szedłby na siłę tam gdzie ocena wartości opiera się na pozorach i umiejętości kreowania nieformalnych kontaktów?JacLe pisze:Problemem jest to, że ten cyrk odbywa się za nasze pieniądze. Darmozjady z różnych partii żerują na podatniku, który musi oddać pod przymusem kilkadziesiąt procent zarobionych przez siebie pieniędzy na utrzymanie tych naciagaczy. Z drugiej strony ludzie którzy maja wiedzę i doświadczenie w zarządzaniu wolą pracować tam gdzie prawdziwa jakość jest doceniona.
JacLe pisze:Z drugiej strony ludzie którzy maja wiedzę i doświadczenie w zarządzaniu wolą pracować tam gdzie prawdziwa jakość jest doceniona.
Przypomina mi to mojego brata, który w czasach, gdy Małysz miał słabsze skoki marudził, że ten powinien dać szansę innym. Młodszym, zdolniejszym. Tylko nigdy nie potrafił mi takich wskazać.dropszot pisze:Specjalistów od zarządzania w administracji w Polsce nie brakuje, fachowców od zarządzania w skali makro - również.
To jest kompletnie nietrafione porównanie, trywializujesz zamiast postarać się zrozumieć sedno problemu.kato pisze:JacLe pisze:Z drugiej strony ludzie którzy maja wiedzę i doświadczenie w zarządzaniu wolą pracować tam gdzie prawdziwa jakość jest doceniona.Przypomina mi to mojego brata, który w czasach, gdy Małysz miał słabsze skoki marudził, że ten powinien dać szansę innym. Młodszym, zdolniejszym. Tylko nigdy nie potrafił mi takich wskazać.dropszot pisze:Specjalistów od zarządzania w administracji w Polsce nie brakuje, fachowców od zarządzania w skali makro - również.