A to ja sobie skrobnąłem.ozi26 pisze:Czyli Tarnów żegna cały świat toczący się po Jana Pawła II i Lwowskiej, a w zamian wita wiatr, kurz i nicość.
Tarnów był przez 2 lata centrum tej części Polski. O Tarnowie się mówiło, o Tarnowie się pisało, do Tarnowa przyjeżdżało się aresztować prezydenta, W Tarnowie nie wypadało nie być, Tarnowa nie można było ominąć ( ). Udział w korkach do świateł na skrzyżowaniach to był absolutny must-have. I się skończyło.
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 4&page=439
To jest komentarz jednego z użytkowników na SSC o nicku robberto. W sumie oddaje całą prawdę.
Co by nie mówić mam do starej "czwórki" sentyment bo to nią kulałem się do Krakowa na studia w czasach gdy jej remont dopiero się planowało, to dzięki niej poznałem małopolskę od strony Szczurowej i Nowego Brzeska, no i to dzięki niej o istnieniu Tarnowa mieli szansę wiedzieć wszyscy nią przejeżdżający - choćby obwodnicą - a pochodzili z różnych stron Europy bo przecież DK4 to część międzynarodowej E40. A teraz Tarnów będzie dla przejezdnych widoczny tylko na znakach a starą czwórkę czeka smutny los, jak Route 66