Przebudowa Mickiewicza i al. Solidarności
-
- Rhetor
Jeśli kładą masę, to muszą, a przynajmniej powinni, robić to jednym ciągiem technologicznymGoscinny pisze:Szok. Jadę o 21 MBF i widzę, że nadal pracują! na odcinku od MBF do Goldhammera. Dalej nie widziałem.

Kto jak kto ale Strabag z reguły nie odwala maniany i robią, że ma to ręce i nogi w porównaniu z innymi.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Najlepsza jesr oszczędność miasta i przekładanie starej kostki. Osobiście wolał bym, zeby przy okazji tak dużej inwestycji, chodniki robić to jednym wzorem kostki, a tamtą, która jest w calkiem dobrym stanie, ułożyć zaniźonym kosztem w innych punktach miasta, zamiast na przykład rozjechanego asfaltu czy popękanych płyt. Tak -z tego co wiem - zrobiono z częścią nawierzchni z Krakowskiej i wykostkowano np. chodnik wzdłuź Matejki . Może powiecie, ze jestem nadmiernym estetą, ale na przykład Mickiewicza od strony MBF. chodnik mamy z szarej kostki typu "Holland" ze środkowym i skrajnym paskiem czerwonym. Od bramy PWSZ tez mamy chodnik z Hollanda, z tym, że już bez nawiązania, cały szary. Po stronie przeciwnej kostka szara, fala plus Holland. Od Brodzińskiego, po lewej fala czerwona, po prawej "Stare Miasto" (idzie zrozumieć, bo nawiązuje do chodników przy poczcie. Na wysokości fontanny mamy falę czerwoną, ze wstawkami z szarego Hollanda a'la Wałowa...
Po drugie, dlaczego układano juź masę, skoro nie wszędzie ścieki przykrawęźnikowe zostaly skończone? Nie chodzi mi o fragmenty przy kratkach, ale np.odcinek od Nowej do początku inwestycji. Jest zostawione miejsce na kostkę między krawęźnikiem a krawędzią nawierzchnii.
Po drugie, dlaczego układano juź masę, skoro nie wszędzie ścieki przykrawęźnikowe zostaly skończone? Nie chodzi mi o fragmenty przy kratkach, ale np.odcinek od Nowej do początku inwestycji. Jest zostawione miejsce na kostkę między krawęźnikiem a krawędzią nawierzchnii.
To jest warstwa wiążąca więc nie przeszkadza jeśli później zostanie troszkę obcięta maszyną, żeby kostkę ułożyć przed warstwą ścieralną. Widziałem też takie miejsca, gdzie później te luki były zalewane SMA. To się okaże pewnie na końcu.TomekMKM pisze:Po drugie, dlaczego układano juź masę, skoro nie wszędzie ścieki przykrawęźnikowe zostaly skończone?
Dwa lata nie wytrzymają i studzienki będą obniżone, bynajmniej ta na przystanku koło teatru to już na 100%.Goscinny pisze: ale wygląda na to, że potem będzie się miało co zapadać
Daj spokój, przecież projektant by musiał z miesiąc poświęcić, żeby dowiedzieć się jak tą nową technologię tu zastosować, jak to wyprofilować, jak połączyć i ogólnie to za duże koszta bo kratki muszą być inneGoscinny pisze:Osobiście bym tam zastosował kratki w krawężnikach, ale ja się nie znam

Nowe drogi są projektowane od podstaw i wala studzienki centralnie na koła samochodów a my chcemy deszczówki chowane w krawężnikach ???

Ostatnio zmieniony 19-06-2014, 23:35 przez ozi26, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
gushman pisze:Aż dziw, że pisze to osoba z dużym stażem na forum i pewnie będąca świadkiem niejednej awantury o znikające kostki.TomekMKM pisze:Najlepsza jesr oszczędność miasta i przekładanie starej kostki. Osobiście wolał bym, zeby przy okazji tak dużej inwestycji, chodniki robić to jednym wzorem kostki

Oby tylko zapach SMA nie przeszkodził komus w ciszy nocnej
A z drugiej strony, http://www.tarnowianin.com/8270_posel_k ... wicza.html się oburzył że prace idą ślamazarnie. Więc teraz będzie mógł powiedzieć, że to jego zasługa bo on napisał pismo do władcy HSN i ów władca go wysłuchał.

Sorry, ale co Pan Poseł ma wspólnego z Tarnowem?
Za Wiki
Za Wiki
Tylko czekać aż jakiś poseł z wybrzeża zacznie walczyć i interesy mieszkańców Tarnowa.Sławomir Piotr Kopyciński (ur. 29 grudnia 1975 w Kielcach) – polski polityk, samorządowiec, poseł na Sejm VI i VII kadencji.
Życiorys
Uzyskał tytuł zawodowy magistra ekonomii i administracji na Wydziale Politologii i Nauk Społecznych Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Kielcach.
W 1997 wstąpił do Socjaldemokracji RP i został przewodniczącym jej koła w Kielcach. W latach 1998–2006 zasiadał w kieleckiej radzie miejskiej, zaś w wyborach samorządowych w 2006 został wybrany do sejmiku świętokrzyskiego, którego był wiceprzewodniczącym. Od 1999 pełnił funkcję przewodniczącego świętokrzyskiej rady wojewódzkiej Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
W wyborach parlamentarnych w 2007 uzyskał mandat poselski. Kandydując w okręgu kieleckim z listy Lewicy i Demokratów, otrzymał 8778 głosów[1]. W kwietniu 2008 zasiadł w klubie Lewica (we wrześniu 2010 przemianowanym na klub SLD). W wyborach w 2011 uzyskał reelekcję, otrzymując 7003 głosy. Jeszcze przed rozpoczęciem nowej kadencji Sejmu zadeklarował przystąpienie w niej do klubu Ruchu Palikota, opuszczając SLD[2]. W 2012 wstąpił do partii, a po jej przekształceniu w 2013 został działaczem Twojego Ruchu. W wyborach do Parlamentu Europejskiego w 2014 bezskutecznie ubiegał się o mandat w okręgu małopolsko-świętokrzyskim, uzyskując 2123 głosy[
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku