Ee, znam takich , którzy świadomie chcieli holować puste auto twierdząc, że przecież "nic się nie stanie".ozi26 pisze:Myślałem że takie rzeczy to tylko w Rosji a jednak w Polsce też się rodzą zaradni ludzie - http://www.expressilustrowany.pl/artyku ... ,id,t.html
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
I ciekawi mnie kiedy ktoś się wezmie za takich debili... którzy prawie przy zmianie pasa (widać gdzie) taranuje auto z lewej... Poźniej blokuje dojazd z prawego pasa... no tak ale ważna niestety jest tylko prędkośc.

Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Ja spotkałem ostatnio innego cymbała: jechał sobie jakimś dostawczakiem prawym pasem z prędkością taką samą jak poruszał się pas lewy. Miotałem ciężkimi przekleństwami na niego, bo mógłbym sobie spokojnie zjechać na sam dół i skręcić w prawo gdyby nie on. W końcu skręciłem pod MBM i wyjechałem przed nim na ul. Długiej. Nawet zadzwoniłem na Policję donieść o kierowcy blokującym ruch, ale pech chciał, że pod KFC zepsuł się w tym czasie TIR i dyspozytor myślał, że ja psioczę właśnie na tego TIRa i jeszcze mi napyskował, że powinienem być wyrozumiały.Beaver pisze:I ciekawi mnie kiedy ktoś się wezmie za takich debili... którzy prawie przy zmianie pasa (widać gdzie) taranuje auto z lewej... Poźniej blokuje dojazd z prawego pasa... no tak ale ważna niestety jest tylko prędkośc.
[url=http://images61.fotosik.pl/785/96425d2750806674m.jpg]Obrazek[/URL]

Myślę, że lewy pas się "toczył", a dostawczak bawił się w "szeryfa" na prawym pasie.bart11 pisze:- z tego co pamiętam, to wciąż obowiązuje nas ruch prawostronny. Zatem nie wiem w czym ten "cymbal" zawinił.gushman pisze:jechał sobie jakimś dostawczakiem prawym pasem z prędkością taką samą jak poruszał się pas lewy.
3150 A Rh+
No tak, ale wciąż pytanie -dlaczego prawy pas był prawie pusty (rozumiem, że poza "szeryfem" nie było tam nikogo) mimo obowiązku poruszania się po prawej stronie.halford pisze:Myślę, że lewy pas się "toczył", a dostawczak bawił się w "szeryfa" na prawym pasie.bart11 pisze:- z tego co pamiętam, to wciąż obowiązuje nas ruch prawostronny. Zatem nie wiem w czym ten "cymbal" zawinił.gushman pisze:jechał sobie jakimś dostawczakiem prawym pasem z prędkością taką samą jak poruszał się pas lewy.
Po pierwsze koleś jest na blachach WR więc mógł się zagapić, ewentualnie jak był duży korek na lewym to udawał głupa że nie widzi znaków.
Być może reprymenda przez CB by go uświadomiła, że powinien się udać do okulisty jak nie widzi znaków pionowych i poziomych, a i że to białe ciągłe na asfalcie to nie do nosa.
Ciężko się odnieś do tego ponieważ na zdjęciu widać Vectra zrobiła mu miejsce.Beaver pisze: którzy prawie przy zmianie pasa (widać gdzie) taranuje auto z lewej..
Być może reprymenda przez CB by go uświadomiła, że powinien się udać do okulisty jak nie widzi znaków pionowych i poziomych, a i że to białe ciągłe na asfalcie to nie do nosa.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Zrobiła mu miejsce zaraz po klaksonie, bo tir jak go usłyszał wyprostował i dojechał jeszcze troche prawym pasem, a vectra hamowala awaryjnie.ozi26 pisze:
Ciężko się odnieś do tego ponieważ na zdjęciu widać Vectra zrobiła mu miejsce.
nie dało się zrobić filmiku bo by całą sytuacje było widać o wiele lepiej.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
,lll pisze:Zastanawia mnie teraz taka sprawa. Patrząc na to jakie jest obciążenie maksymalne Jana Pawła, można chyba zrobić lewoskręt z 2 pasów. Sytuacja rozładowałaby się przed kolejnymi światłami i raczej nie spowodowałoby to nadmiernego utrudnienia ruchu dla samochodów skręcających w prawo.
Jeśli tylko szerokość jezdni na "łączniku" między jezdniami Słonecznej jest wystarczająca, to jak najbardziej.
Patrząc na fotkę z nieba po drobnej korekcie jednej zielonej wysepki można byłoby zastosować takie rozwiązanie. Tylko po co?!? JPII i skrzyżowanie ze Słoneczna jako zjazd z autostrady działa już od ponad roku, a dla ciężarowek od dobrych kilku miesięcy. Najpóźniej do końca roku planowane jest otwarcie odcinka A4 na wschód więc ruch na JPII wróci do stanu z przed otwarcia autostrady wiec będzie mniejszy. Niezgadzam się także z tezą iż nie utrudni to skretu w prawo do centrum.TomekMKM pisze:Jeśli tylko szerokość jezdni na "łączniku" między jezdniami Słonecznej jest wystarczająca, to jak najbardziej.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein