http://youtu.be/YOqp59WdJag
Ronda, czyli "redaktorzyno, to ja mam rację"!
Po opublikowaniu pierwszej części mojego artykułu o rondach sprawdziło się co do joty to, co napisałem i co przewidywałem.
Czytaj więcej na http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... gn=firefox
Sygnalizacja na tym skrzyżowaniu jest wyłączona cały czas. Postawili sygnalizację ale jej nie włączają a takie sytuacje jak na filmiku to codzienność w godzinach szczytu. Wiem bo obecnie mieszkam w Rzeszowie:) Zresztą skrzyżowanie to jest mniej funkcjonalne po przebudowie niż przed, po prostu ograniczyli niektóre manewry na tym skrzyżowaniu mimo iż nie ma już przejść na pieszych w poziomie jezdni.lll pisze:Ale to jest sytuacja wyjątkowa, bo nie działa sygnalizacja świetlna.
Taki dokładny i staranny, każdy przepis z kodeksu drogowego rozkłada na czynniki pierwsze trzymając się tylko i wyłącznie literalnego znaczenia przepisów.pankowal pisze:
Skrzyżowanie Tuchowskiej z Ziai min 1,20 rewelacyjna interpretacja przepisów – skręcając w lewo z Tuchowskiej w Ziai mamy prosto nosa znak ustąp, ale po krakowsku ustępujemy tylko tym z prawej, jadący z lewej mają nam ustąpić – KOSMOS.
Stwierdził - ok 2:15-2:25... Ale to skrzyżowanie to koszmar jest, faktycznie. Aż się prosi o rondo, nawet zostawiając to drzewo pośrodku.klasyfikacja pisze:Chłop z głośnika nigdzie nie stwierdził, że ci z lewej mają ustąpić.
To niech kolega zacytuje co dokładnie powiedział - bo pomimo obejrzenia programu to czuje się jakbym oglądał inny program...ad2222 pisze:Stwierdził - ok 2:15-2:25... Ale to skrzyżowanie to koszmar jest, faktycznie. Aż się prosi o rondo, nawet zostawiając to drzewo pośrodku.klasyfikacja pisze:Chłop z głośnika nigdzie nie stwierdził, że ci z lewej mają ustąpić.
Ronda tam nie będzie, bo cmentarz i Walenty (czytaj konserwator), a poza tym ruch od Tuchowa będzie puszczony po południowej stronie torów do ekstremalnie wąskiego gardła w ciągu Al. Tarnowskich (wiadukt kolejowy) za jakieś 2 lata i się problem tego skrzyżowania rozwiąże, bo zjazd w kierunku Wątoku będzie ślepy, a organizację ruchu zmienią. A kiedyś jak zrobią rampą przebicie od dworca to pierwszeństwo będzie miała droga na wprost.ad2222 pisze: Ale to skrzyżowanie to koszmar jest, faktycznie. Aż się prosi o rondo, nawet zostawiając to drzewo pośrodku.
natomiast mamy pierwszeństwo nad tymi pojazdami wyjeżdżającymi z lewej ale uważajmy….