RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
-
- Rhetor
Narzekacie, że nie ma kontrkandydata, czemu sami nie wystartujecie? Poza narzekaniem może wypadało by coś zrobić? Do dzieła, zobaczylibyśmy jacy byli by z was włodarze.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Taaa - a jak Ci przeszkadza dziurawa ulica to nie narzekaj na nią tylko sam ją naprawLordRuthwen pisze:Narzekacie, że nie ma kontrkandydata, czemu sami nie wystartujecie? Poza narzekaniem może wypadało by coś zrobić? Do dzieła, zobaczylibyśmy jacy byli by z was włodarze.
Widzisz, z zasady nie biorę się za sprawy na których się nie znam. A o uprawianiu polityki nie mam większego pojęcia. Więc startował nie będę.
Natomiast to, że nie ma kontrkandydata nie jest narzekaniem tylko chłodną analizą alternatywnych możliwości.
-
- Prytan
Robas, jeżeli chcesz mogę przesłać Ci spot wyborczy Ścigały z szyldem PO.robas pisze:Ludzie niestety głosują na partię a nie na człowieka. RŚ nie kandydował pod szyldem partii ale każdy wie że jest mocno związany z PO.
Założę się, że gdyby Ścigała wystartował w poprzednich wyborach pod szyldem np Nowej Prawicy to dostałby wynik max 20%.
A tak ad vocem toczącej się dyskusji. Cóż jest spora szansa, że ugrupowanie które stworzyliśmy będzie alternatywą dla braku alternatywy dla Ryszarda Ś. Cóż zaniedbania 8 lat nie będą łatwe do nadrobienia, ale innej drogi nie ma. Przy następnych wyborach sugeruję wam zapoznanie się z naszym programem i podjęcie decyzji czy wolicie obietnice bez pokrycia, czy rzeczowy, klarowny i oparty na liczbach i harmonogramie program. Debaty wyborcze między mną, a R.Ś. , nie będą przypominać tych które odbyły się między nim, a Kubą, czy Anią Czech. Czas i mieszkańcy pokażą, czy mieliśmy rację.
Robert Erazmus
Chyba mylisz osoby: http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:P._Kowal.jpgWSK pisze:Paweł Kowal to europosel z PJN. Taki brodaty gość. Z Rzeszowa jest, także blisko.
Poza tym prezydent Tarnowa z Rzeszowa?! Niedoczekanie!
-
- Prytan
Nie, o niego akurat mi chodziło. Tutaj akurat nie ma zarostu:)gushman pisze:Chyba mylisz osoby: http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:P._Kowal.jpgWSK pisze:Paweł Kowal to europosel z PJN. Taki brodaty gość. Z Rzeszowa jest, także blisko.
Poza tym prezydent Tarnowa z Rzeszowa?! Niedoczekanie!
Masz rację, niemniej demokracja to taki ustrój, który pozwala głosować każdemu, kto jest do głosowania uprawniony. Nie można mówić (jak słyszałem kiedyś od jednej fajtłapy z PISu), że na kandydata głosował tylko odsetek obywateli, bo to, że ktoś nie skorzystał z prawa głosu nie wyklucza go ze statystyk. Mógł ruszyć zad i iść oddać inny głos, wtedy nie byłby sklasyfikowany statystycznie.sprawiedliwy pisze: twierdzenie, że został wybrany większością głosów mieszkańców Tarnowa, to lekka przesada. Jeżeli dopisałbyś biorących udział w wyborach, wtedy byłaby to prawda.
W następnych wyborach niestety będzie tak samo. Może znów zjawi się poseł z tytułem "frajera roku" żeby kandydować. Najpewniej nasz lokalny orzeł lewicy znów będzie się zaklinał na wszystkie czerwone świętości, że on na całą kadencję, a nie jak ostatnio.sprawiedliwy pisze: Poza tym wygrana Ryszarda Ścigały nie wynikała z jego profesjonalizmu czy innych przymiotów, ale z słabości kontrkandydatów. W następnych wyborach już nie będzie to tak oczywiste.
Prawda jest taka - nie ma u nas kandydata na horyzoncie i raczej ciężko mi go sobie wyobrazić.
Jest! A jest nim Roman Ciepiela. Ale z tego co widzę w życiu politycznym lepiej niech zostanie tam gdzie jest. Z tego człowieka Tarnów ma niewyobrażalny dla przeciętniaka pożytek.lll pisze:Prawda jest taka - nie ma u nas kandydata na horyzoncie i raczej ciężko mi go sobie wyobrazić.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku