Światłowód Multimedia Polska w domkach jednorodzinnych
Świat³owód Multimedia Polska w domkach jednorodzinnych
Multimedia Polska dociągnęły światłowód do domków jednorodzinnych. Może z niej już korzystać ok 500 budynków w dzielnicy Krzyż. To oznacza koniec z LANem i radiem. Inwestycja obejmie w najbliższych miesiącach dzielnice: Strusina, Chyszów, Gumniska, Piastówka, Grabówka, oś Koszyckiego.
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Ano.LordRuthwen pisze:Czy wyczuwam tu nutkę ironii?Kirk pisze:Poza tym, 6Mb po optyce to jednak nie to samoco 6Mb po kablu.
(
)

Jakby nadal było po radiu to byłoby to mistrzostwo świata.LordRuthwen pisze: No awaryjność na pewno mniejsza, pytanie tylko czy link DO Krzyża to nadal radiola czy też jednak szkło.
No i przy okazji piękna propaganda, skąd ja to znam...
-
- Thesmothetai
A ktos wierzy w to, że mu światełko do samego domu dojdzie ? Sądzę, że światełko będzie tutaj tylko szkieletem a po klientach końcowych i tak będzie szło po zwykłym UTP/STP.Kirk pisze:Zapewne chodzi Ci krzychu o WDM i pochodne, myślisz, że to w tej technologii MMP będzie realizowało FTH?
Nie zmienia to faktu, że awaryjność całości spadnie.
To duży plus dla klietnów

Im Lazy and I like it
-
- Obywatel
Kabel optyczny dociera bezpośrednio do każdego domu.imlazy pisze:A ktos wierzy w to, że mu światełko do samego domu dojdzie ? Sądzę, że światełko będzie tutaj tylko szkieletem a po klientach końcowych i tak będzie szło po zwykłym UTP/STP.Kirk pisze:Zapewne chodzi Ci krzychu o WDM i pochodne, myślisz, że to w tej technologii MMP będzie realizowało FTH?
Nie zmienia to faktu, że awaryjność całości spadnie.
To duży plus dla klietnów
Inwestycja jest realizowana w standardzie GPON
Jeśli do domu dociera 100 MBit, to router ogranicza tylko Twoje połączenie bezprzewodowe. Jeśli masz w domu jakiś komputer podpięty kablem do tego routera, to nadal masz na nim te 100 Mbit max. Wymiana routera owszem pomoże jeśli będzie w technologii "N" i jeśli karta bezprzewodowa Twojego laptopa pracuje w tym standardzie.krzychu pisze:obecnie mam troche przyciete pasmo 100 Mbps gdyz mam router 54 Mbps
ktos pisal ze wymiana router na lepszy moze pomoc
w kazdym razie jak na dzien dzisiejszy lepiej mi dziala internet 7.2 Mbps z Orange GSM
moze to tez problem ze na kablu wisi iptv i voip ?
Voip za routerem to też nie jest problem, ja mam bramkę voip za routerem, a do domu dociera radiówka o przepustowości 3-10 Mbit (zależy jak wiatr zawieje

Re: Światłowód Multimedia Polska w domkach jednorodzinnych
Czy ktoś z was słyszał lub spotkał się z akcją ze strony Multimedia Polska, która ma na celu poinformowanie klientów, że rezygnują ze zwykłych skrętek na rzecz światłowodu? Do mojego znajomego z Mościc, dzwonił dziś konsultant MM i przekazał taką właśnie informacje. Stwierdził, że jest tydzień na decyzje i nowy pakiet Internet 120mb/s, TV, telefon w cenie 99zł.