Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Problem blokowania prawego pasa dole Jana Pawła II nie zniknie wraz z postawieniem większego znaku kierunkowego, głównie przez wyjeżdżających z ul. Długiej i zajmujących prawy pas, gdyż lewy jest cały zajęty oraz dołączającej się do nich grupki cwaniaczków, którzy w tak długiej kolejce stać na pewno nie będą

kato
Rhetor

Post autor: kato »

nicniewiem pisze:Kato może Ty mi odpowiesz, albo ktoś inny może....

czy jadąc od Tarnowa można już zjechać do Bochni lub brzeska? czy prawdą jest, że w Szarowie można zjechać wyłącznie jadąc od strony Krakowa?
Sprawdziłem jadąc z Krakowa. Można. W Bochni jest ograniczenie do 10 ton. Ambitnie zerkałem też w wsteczne lusterko i nie widziałem ograniczeń.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

WSK
Prytan

Post autor: WSK »

No ja też się z tymi zjazdami zastanawiałem, ale nie ma problemu. Wszystkie zjazdy są czynne w obie strony. Można zjechać w Wierzcho, Brzesku, Bochni, Szarowie jadąc z każdej strony. Ograniczenia do 50 są tylko chwilowe, nastraszyli trochę, z tymi ograniczeniami, ale wg. mnie jedzie się elegancko. Od Wierzcho do Bochni czyli tym odcinkiem spowolnionym jechałem 17 min. Widziałem jednego zabłąkanego Tira z Estonii, ale pewnie nie przyszło mu do głowy, że musi z autostrady zjechać:) Jak by ktoś jechał przypadkiem od Huty i wjeżdżał w Szarowie na Tarnów, to niech się nie sugeruje przekreślonym znakiem Rzeszów, bo można na Tarnów jechać. Nie wiem czemu tak zostawili.

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

TomekMKM Przyznam szczerze, że jak wjechałem na jezdnię na Północnym, to myślałem, że coś jest nie tak z autem... szum i dyskomfort jazdy. Potem zauważyłem, że samochody wyprzedzające zarzucały żwirem :roll: No ale przy dalszej eksploatacji A4 powinno być dobrze ;)

nicniewiem
Obywatel

Post autor: nicniewiem »

Kato, WSK bardzo dziękuję :D

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

w temacie okołoautostradowym - na Jana Pawła auta w kierunku "na Rzeszów" ok. 13.30 "stały" od pierwszego (tego bliżej Centrum) wjazdu na Zielone, przed chwilą dosłownie wracałem - sznureczek posuwających się w stronę ronda na Okrężnej już sporo dłuższy... - to co zaobserwowałem - większość rejestracji "nietutejszych";
od miasta w stronę wjazdu na A4 raczej czysto ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

yoda
Prytan

Post autor: yoda »

Na Jana Pawła, korek na całej długości osiedla ( od świateł przy Słonecznej aż do I- go wjazdu na osiedle Zielone ). Z mojej obserwacji wynika, że dla kierowców to raczej niespotykana sytuacja. Świadcza o tym przerwy między pojazdami. Jeżeli macie możliwość, to po 15 starajcie się trzymać od tej ulicy z daleka.
Ostatnio zmieniony 30-11-2012, 16:49 przez yoda, łącznie zmieniany 1 raz.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Na Lwowskiej korek sięga za Szpital w kierunku centrum...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Faktycznie sytuacja wyglada niezbyt ciekawie. Blokuja się nie tylko pierwsze światła przy ul Długiej ale także następne przy ulicy Odległej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Ciekawe czy UMT zlikwiduje na JPII tę czerwoną falę... Choć to nic nie da, bo wpompujemy korek na światła na Lwowskiej...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

hurricane pisze:Ciekawe czy UMT zlikwiduje na JPII tę czerwoną falę... Choć to nic nie da, bo wpompujemy korek na światła na Lwowskiej...
Ale coś takiego umożliwiło by dojazd z Jana Pawła do centrum chociażby mieszkańcom, jak będzie tak jak teraz to szybciej z Zielonego na Słoneczna będzie przez Wojska Polskiego.
Problem będzie z karetkami - będzie im ciężko przejechać.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

karetki to i tak będą się musiały zmagać z nieuniknionym permanentnym zatwardzeniem generowanym przez zwężenie pod wiaduktem i rondel :(
z ciekawostek - zauważyłem większą ilość obcych blach na Marii Dąbrowskiej - czyżby jakaś nawigacja wpadła na genialny pomysł, że to krótsza trasa o 6 metrów i trza tamtędy?
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Beny
Archont

Post autor: Beny »

Przeciez to bylo wiadome ze tak bedzie, i nic tego nie zmieni, no moze zmieni ale to napewno nie bedą swiatla ale obwodnica wschodnia lub otwarcie autostrady dalej na Dębicę, pomyslec ze oni jeszcze samochody ciezarowe chcieli nam tu wcisnac, ehh mam tego niezwyklego pecha mieszkac w tym rejonie:(

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

ciężarówki się pojawią prędzej czy później i na pewno jeszcze przed zrobieniem autostrady na Dębicę i Rzeszów. to tylko kwestia determinacji i nacisków z Brzeska i (zwłaszcza) Bochni. Jak jeszcze posypie się (a posypie się i to bardzo szybko) most na Ostrowie to wtedy dzisiejsze niedogodności będziemy wspominać z rozrzewnieniem :evil:
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

tarnow.krakow
Metoikos

SZUKAMY 3 OSÓB. DOJAZD DO KRAKOWA I POWRÓT

Post autor: tarnow.krakow »

WITAM
SZUKAM 3 OSÓB NA WSPÓLNY DOJAZD DO KRAKOWA ORAZ POWRÓT.
PRACA W GODZ 8-9 DO 16-17
POSZUKIWANE OSOBY W WŁASNYM SAMOCHODEM, TAK ABY NIE ZAJECHAĆ JEDNEGO AUTA :-).
PUNKT ZBIORCZY , NAJLEPIEJ W REJONIE SKLEPU KAUFLAND, CARREFOUR, TAK ABY WJECHAĆ NA A4 W KRZYŻU

KONTAKT: tarnow.krakow@gmail.com

ODPOWIEDZ