Outlook Express
Outlook Express
przegrzebałem googla i żaden z tych sposobów nie działa u mnie więc prosze o ratunek
mam konto firmowe w outlooku i wiadomosci tam kilka tysięcy - co zrobić żeby mi znowu normalnie działał, przy przeglądaniu czy wyszukiwaniu wiadmosci pokazuje ich tylko część, ciągłe problemy z wysyłaniem - muszę wyłączyć i włączyć i dopiero działa - ale tylko przez krótki czas. Chcę zostać przy OE bo mam operę, ale nie umiem się przestawić (więc do innych też będzie cieżko)
mam konto firmowe w outlooku i wiadomosci tam kilka tysięcy - co zrobić żeby mi znowu normalnie działał, przy przeglądaniu czy wyszukiwaniu wiadmosci pokazuje ich tylko część, ciągłe problemy z wysyłaniem - muszę wyłączyć i włączyć i dopiero działa - ale tylko przez krótki czas. Chcę zostać przy OE bo mam operę, ale nie umiem się przestawić (więc do innych też będzie cieżko)
...
-
Blick
Outlook Express ma ograniczenia wielkości plików do 2 GB. Sprawdź w katalogu swojego konta czy któryś z tych plików nie przekroczył lub dobija do tego magicznego rozmiaru.
Katalog znajdziesz w ścieżce (dla XP): C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\Kod_konta_\Microsoft\outlook
Najlepiej jest archiwizować wiadomości poprzez przenoszenie ich do innych folderów (najprościej).
Jeżeli są problemy z wysyłaniem to wrzuć chociaż informację jaki błąd Ci się pojawia.
Katalog znajdziesz w ścieżce (dla XP): C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\Kod_konta_\Microsoft\outlook
Najlepiej jest archiwizować wiadomości poprzez przenoszenie ich do innych folderów (najprościej).
Jeżeli są problemy z wysyłaniem to wrzuć chociaż informację jaki błąd Ci się pojawia.
-
LordRuthwen
- Rhetor
-
Blick
Dobrym rozwiązaniem byłoby też zaimportować całe firmowe konto do gmaila - wtedy masz wszystko w chmurze, nie rusza Cię żadna awaria Twojego komputera. I wysyłać przez gmail, ze służbowego adresu, też się da.
Nie wiem jak z ewentualnym importem już posiadanych wiadomości, ale pewnie by się to dało jakoś zrobić. Może jako forward?
Nie wiem jak z ewentualnym importem już posiadanych wiadomości, ale pewnie by się to dało jakoś zrobić. Może jako forward?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
imlazy
- Thesmothetai
Posiadanie maili na serwerze ma też sporo złych stronad2222 pisze:Dobrym rozwiązaniem byłoby też zaimportować całe firmowe konto do gmaila - wtedy masz wszystko w chmurze, nie rusza Cię żadna awaria Twojego komputera. I wysyłać przez gmail, ze służbowego adresu, też się da.
Webmail - wygoda i dostęp z każdego miejsca
IMAP - wygodne, zwłaszcza jako rozwiązanie konta firmowego, jednak ma minusy podobne do webmaila
POP3 - niewygodny, wszystkie maila pobierają się do bazy programu klienckiego niemniej w razie włamania na sam serwer większość wiadomości jest u Ciebie i prawie nic nie tracisz. Minusem jest to, że w razie uszkodzenia bazy z mailami po stronie klienta jesteś 'ugotowany'.
Co kto lubi.
Sam mam Outlooka 2003 z podpiętą duuużą liczbą kont i bazy z mailami trzymam na 2 nośnikach.
Im Lazy and I like it
-
imlazy
- Thesmothetai
Popatrz sobie ile w sieci hasełek i maili dostępnychGoscinny pisze:Już widzę jak ktoś włamuje się na serwery gmaila, żeby zassać moją pocztę i ją udostępnić światu
Oczywiste jest, że nie ma zabezpieczeń idealnych. Sam wybrałem taką a nie inną metodę na trzymanie swojej poczty bo obsługując większą liczbę kont logowanie się przez panel www byłoby niewygodne.
Im Lazy and I like it
Ja tam przekonałem się do IMAP'a - jakoś wierzę w zabezpieczenia Google czy MS, a nie martwię się, że jak zassam pocztę na jednym komputerze, to potem w telefonie jej nie mam.
A jak ktoś się włamie to licze na to, że znajdzie tam ciekawsze maile od moich - nie mówię nawet o tym, że mając kilkaset milionów skrzynek do wyboru, trafi akurat na moją
A jak się włamie na mój komputer, to dużego wyboru nie ma 
A jak ktoś się włamie to licze na to, że znajdzie tam ciekawsze maile od moich - nie mówię nawet o tym, że mając kilkaset milionów skrzynek do wyboru, trafi akurat na moją