Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Re: Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Dziś ich spotkałem na skrzyżowaniu z Akacjową i jadąc w stronę Traugutta mijałem przekopy częściowo w nawierzchni i pasie zieleni. Pamiętam, że nowy dywanik był kładziony parę lat temu, ale na pewno wtedy można było przewidzieć taką modernizację jaka ma miejsce teraz, bo wygląda na to że nie jest to zwykła awaria tylko zwyczajne zakładanie nowych rur.
Nowy dywanik był kładziony ładnych kilka lat temu, chyba koło 10 lat temu nawet
Inna sprawa, że był w całkiem przyzwoitym stanie.
Najgorsze, że ze względu na pogodę nie ma jak naprawić nawierzchni i dziura łatana jest kostką brukową, a kostka całkiem nieźle się już pozapadała. Popada jeszcze kilka dni i będzie można koło urwać.
Do tego grzebią się nie miłosierne
I na koniec znów wyleje swoje żale w postaci: zawracanie na skrzyżowaniu, hamowanie na skrzyżowaniu i zastanawianie się co zrobić, jazda pod prąd i tak dalej :/ We mnie już 3 razy ktoś by przez ten remont wjechał na skrzyżowaniu traugutta x ks. indyka albo reca.
Muszę sobie kamerkę kupić, będzie co pokazać.

Najgorsze, że ze względu na pogodę nie ma jak naprawić nawierzchni i dziura łatana jest kostką brukową, a kostka całkiem nieźle się już pozapadała. Popada jeszcze kilka dni i będzie można koło urwać.
Do tego grzebią się nie miłosierne

Muszę sobie kamerkę kupić, będzie co pokazać.
Jak ten czas szybko leci
, ale tak jak wspomniałeś - był w dobrym stanie i głównie o to mi chodzi.
Jeśli chodzi o wypełnienie dziur kostką to jest to celowy zabieg, który jest stosowany przy okazji tego typu remontów. Kostka ma to do siebie, że można ją łatwo zdemontować i użyć ponownie - dlatego właśnie jest wykorzystywana do tymczasowego uzupełniania ubytków, żeby teren się spokojnie uleżał w miarę upływu czasu. Później jest zdejmowana, a dziura jest uzupełniana asfaltem, który już się nie zapadnie bądź zapadnie minimalnie.
Gdyby od razu wpakowali do dziury asfalt to by była czysta strata pieniędzy.

Jeśli chodzi o wypełnienie dziur kostką to jest to celowy zabieg, który jest stosowany przy okazji tego typu remontów. Kostka ma to do siebie, że można ją łatwo zdemontować i użyć ponownie - dlatego właśnie jest wykorzystywana do tymczasowego uzupełniania ubytków, żeby teren się spokojnie uleżał w miarę upływu czasu. Później jest zdejmowana, a dziura jest uzupełniana asfaltem, który już się nie zapadnie bądź zapadnie minimalnie.
Gdyby od razu wpakowali do dziury asfalt to by była czysta strata pieniędzy.
Kolejne zdarzenie na skrzyżowaniu Czerwonych Klonów/Zbylitowska. Skrzyżowanie poprawnie oznakowane, sygnalizatory są widoczne z każdego kierunku a i tak non stop dochodzi na nim do identycznych zdarzeń:
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,11858740/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,11858740/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Jak to możliwe, że przez środek osiedli, puszczony jest ruch ciężarówek?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Rhetor
A niby którędy ma lecieć?
-
- Rhetor
Do ronda i w lewo. Wyskoczy przed wiaduktem.
-
- Rhetor
A kolejka do świateł od ronda w stronę mostu na Białej gdzie się wtedy będzie kończyć?
-
- Rhetor
Jak przerzucisz ruch z preferencją Kwiatkowskiego, to można przerobić światła, żeby dłużej trzymały Kwiatkowskiego. Korek się robi, bo światła na wprost są za krótkie.
-
- Rhetor
Oho, poczekaj... ruch przerzucą od razu, ale przesterowanie świateł za pół roku, gdyby to było zsynchronizowane, to czemu nie, ale nie przejdzie, bo od wiaduktu do ronda masz po drodze:
- żłobek
- przedszkole, albo nawet dwa,
- szkołę podstawową
- szkołę średnią
- żłobek
- przedszkole, albo nawet dwa,
- szkołę podstawową
- szkołę średnią
-
- Rhetor
Szkoła średnia ma bramę od Kwiatkowskiego, żłobek i przedszkole od Topolowej. Z podstawówką faktycznie byłby kłopot. Ale to można rozwiązać światłami na włącznik. Oczywiście tak teoretyzujemy, ale to, że przez Czerwonych Klonów jest puszczony ciężki ruch to nie jest najlepsze rozwiązanie.
Światła na włącznik, to też nie najlepsze rozwiązanie. Przy godzinach szczytu już teraz bywa tak, że samochody stoją na łuku na Chemicznej, więc przy światłach, kto wie czy nie byłoby i po samo rondo, a co za tym idzie korek na rondzie.
-
- Rhetor
To może trzeba na tych światłach na skrzyżowaniu Zbylitowskiej z Czerwonych Klonów zamontować taką kamerę jak obok Peugeota za mostem?
Akurat na tym skrzyżowaniu to sygnalizatory są do natychmiastowej wymiany, a jak się pojawią liście na drzewach, to zielone na sygnalizatorze w kierunku do Kwiatkowskiego, zleje się z liśćmi. Światła są blade, słabo widoczne z daleka i w jasnym słońcu. Nawierzchnia wymaga minimum frezowania, bo przecinając Czerwonych Klonów, rzuca w aucie jak na morzu [WINKING FACE]Bastekxyz pisze:Kolejne zdarzenie na skrzyżowaniu Czerwonych Klonów/Zbylitowska. Skrzyżowanie poprawnie oznakowane, sygnalizatory są widoczne z każdego kierunku a i tak non stop dochodzi na nim do identycznych zdarzeń:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Według Google Maps droga wojewódzka 973 idzie teraz Kwiatkowskiego i przez most na Dunajcu w Ostrowie do Wierzchosławic i tam łączy się z Drogą Wojewódzką 975. Niestety tarnowskie oznakowanie jest po staremu i kieruje z Kwiatkowskiego w Czerwonych Klonów.