A w Krakowie asfalt na gorąco już od miesiąca leją w dziury...Jakub Kwaśny pisze: A ja słyszałem, że po prostu fabryki, nie wyprodukowały jeszcze asfaltu ...

A w Krakowie asfalt na gorąco już od miesiąca leją w dziury...Jakub Kwaśny pisze: A ja słyszałem, że po prostu fabryki, nie wyprodukowały jeszcze asfaltu ...
O ironio losu!!!!Opóźnia się naprawa pozimowych zniszczeń na tarnowskich drogach
Kierowcy muszą tradycyjnie już uzbroić się w cierpliwość. Poślizg spowodowany jest przez wytwórnię mas, tłumaczy Zarząd Dróg Miejskich. Tymczasem zniszczenia są dużo większe niż w poprzednich latach. Naprawa ich ma kosztować, według wstępnych szacunków, aż półtora miliona zł. Na poprawę warunków trzeba będzie dłużej poczekać, ale że wystarczy pieniędzy na łatanie wszystkich wyłomów i dziur, uspokaja kierowców dyrektor Tarnowskiego Zarządu Dróg Miejskich Zdzisław Musiał.
Na Azotach taka betonowa droga jest, i raczej jest mocno obciążona. Ale nie wiem, w jakim jest treaz stanie, dawno tam nie byłem.ad2222 pisze:Testowa ulica z betonu aż się prosi - może wtedy TZDM policzy sobie co mu się na prawdę opłaca... Tylko nie jakaś osiedlowa mało uczęszczana uliczka, tylko mocno obciążona arteria, np Konarskiego...
Sprawa z ul. Przemysłową wygląda tak, że umowa w zasadzie jest podpisana z firmą POLDIM na wykonanie dalszych prac. Jednak w trakcie ich trwania TZDM został powiadomiony przez którąś z firm tam działających, że Tarnowskie Wodociągi mają w tym roku wykonywać w tamtym miejscu prace pod ziemią. W związku z tym przerwano prace.A nie orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z remontem ulicy Przemysłowej? Pod koniec roku (o ile pamietam) położyli nową nawierzchnię tylko do Transbudu, a dalej to dziura na dziurze. Przy czym "doraźne" łatanie dziur wygląda tak, że przyjadą panowie, wysypią kilka wywrotek jakiegoś tłucznia, spychacz to rozgarnie na całym dziurawym odcinku i jest dobrze... przez kilka godzin. A po pierwszym deszczu dziury są takie jak przed łataniem. Jak ktoś nie wierzy, zapraszam na ulice Przemysłową. Pan Prezydent również mógłby się pofatygować...
O widzę, że mamy piękny przepływ informacji międzi jednostką miejską a spółką miejskąJakub Kwaśny pisze: Jednak w trakcie ich trwania TZDM został powiadomiony przez którąś z firm tam działających, że Tarnowskie Wodociągi mają w tym roku wykonywać w tamtym miejscu prace pod ziemią. W związku z tym przerwano prace.
Z moich informacji wynika, że TZDM takie konsultacje z Wodociągami przeprowadzał, a te nie zgłaszały takich robót na Przemysłowej.hurricane pisze:ale bardziej o TZDMie, bo to ta jednostka winna dowiedzieć się co i jak, zanim podpisze umowę.
Ale najwidoczniej coś jeszcze mają robićGoscinny pisze:Jakub Kwaśny, Wodociągi w tamtym roku tam robiły jakąś rurę - wiem, bo sam jeździłem tam z nimi na różne pomiary. Przed zimą już zakończyli swoje roboty.